17 °C

Блокираха цариградския път заради неизпълнените обещания на НКЖИ

  Над 200 души се събраха на площада пред читалището в Дебър призовани от Инициативния комитет за построяване на прокар. Митинг-протестът срещу неизпълнените обещания на НКЖИ мина под стройна организация.

  В началото Янко Диков заяви ясно, че протестът не е политически и припомни повода по който гражданите са на това мяясто  - неосъществения и досега пътен подлез в гр. Първомай на жп линията Пловдив-Свиленград, за построяването и финансирането на който представители на НКЖИ ясно заявиха поемат като ангажимент.

  Прочетено беше и писмо до НКЖИ и свободните медии в България, което започваше с многозначителното: "Уважаеми пореден г-н изпълнителен директор на НКЖИ."

  И завършва с думите: "Надяваме се да се съобразите с вашите поети задължения. Това писмо остава отворено и все още без край!"

  С венец и цветя събралите се почетоха паметта на загиналите за свободата на България.

  След това излязоха на пешеходната пътека, която пресича цариградското шосе и блокираха за около 10 минути движението.

  Сред участниците в митинга бяха общински съветници и много жители на Северен Първомай, но отсъстваха представители на местната администрация.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Ив
   Ива
   12 -6
   12:43, 29 окт 2017
   Като гледам присъствуващите малко ми е трудно да повярвам , че протеста не е политически .
   • Ма
    Мария
    5 -11
    13:30, 29 окт 2017
    Разбира се , че има политика, политика за хората,... Виж коментара
  • 2
   Ча
   Чана Вана
   19 -12
   13:45, 29 окт 2017
   И как ще стане този подлез или надлез, или каквото щете? С какви средства като НКЖИ е на ръба на оцеляването и оттатък?.Може ли някой да ми покаже град в България в който на разстояние 1 км има два надлеза и три подлеза. И кой луд ще започне това ненужно строителство на международна , скоростна ЖП линия., заради пикливия магазин на Янко Диков? Все съм мислила, че простотията в градеца ни е уникална но се убедих че е шизофренна! По добре НКЖИ да даде стотина хиляди лева и построи на Диков магазин в центъра и се отърве от този досадник. А и той с парите като съветник ,влезнал с тази тъпа идея и явно още 2-3 мандата ще е там, та с тези парри да си построи магазин и миряса! Хайде стига сте ни разсмивали с този подлез!
   • Бе
    Безпартиен
    0 0
    23:07, 5 ное 2017
    При Диков си пазаруваме така или иначе. Да бутнем излишния надлез щом 2 са много за нашия град и да изкопаем подлез.
  • 3
   Ян
   янко
   16 -7
   17:15, 29 окт 2017
   Ти сигурно живееш от другия край линията затова мислиш така с празната си глава.Една линейка за да отиде до автогарата или гарата и да се върне трябва да измине 8 км
   • Аз
    аз
    6 -3
    21:35, 29 окт 2017
    ок, ами да стои едната линейка от другия край! то много сложно!
  • 4
   Чо
   Чората
   9 -7
   19:00, 29 окт 2017
   Не е важно кой протестира,важно е кой им плаща.А се плаща солидно! И ще има винаги ,,протестиращи.....,,!
  • 5
   Чо
   Чората
   7 -6
   21:50, 29 окт 2017
   Хай,стига с тез простотии, бе! Тоя с неговия магазин в покрайнините що не измисли някакъв друг проект или кауза -тази плоча вече се изтри! И още нещо -грозно е когато държавен служител(съветник)плюе срещу ДЪРЖАВАТА!
   • Бе
    Безпартиен
    0 0
    23:11, 5 ное 2017
    То на съветника това му е работата да мисли за града си. Колкото до магазина едва ли е проблем да направи и друг под прозореца на кмета.
  • 6
   По
   Повтарям се
   1 -3
   09:09, 30 окт 2017
   Сега ние сме на власт и ще праим така,както ние искаме и го праим.
  • 7
   Пи
   Питагор
   6 -6
   09:20, 30 окт 2017
   Стига вече с тоя прокар работата стана смешна. По добре диКОФФ да разнообрази репертоара си да поиска примерно да затворят жп линията в чертите на града и да я изместят извън града както е било предвидено в един от проектите. След като се направи това дикОФФ да настоява 6 лентова магистрала да свързва двата края на пърумай за да може безпроблемно хората от то край да циркулират от но край и обратно. Щото все пак това е политика в поза на населението и в никакъв случай не трябва да се омаловажава настоящия проблем с тотална липса на комуникация между двете половини на града. Чувал съм за случаи в които ангУ кметя дори не е успявал да иде на работа в общинътъ заради това че бензина му свършил обикаляйки из разни надлези. А как ще ни управлява ангУ кът не може да иде на работа питам аз. Затова дикОФФ да нагазва в дълбоките води и да иска тотална промяна а не както до сега нагазил до колене скимти за некъв прокар.
  • 8
   Пъ
   ПЪРВОМАЙКА
   8 0
   12:08, 30 окт 2017
   Г-н Диков,включете в исканията си да се оправи и инфраструктурата на града.Разбити или липсващи тротоари,огромни дупки по улиците,оскъдно осветление....все неща много по-нужни за всички граждани!
   Как така се намериха пари за оправяне на североизточната част(циганския квартал) на града,а за центъра вечно няма!
   Срамувам се, като дойде някой външен посетител ,да го разведа из Първомай!
  • 9
   Ис
   ИСТИНАТА
   2 -4
   23:26, 30 окт 2017
   Браво че има хора , които не са зачеркнали града ни и се борят той да стане по-добро място за живеене , а не като насажданото с години мнение че живеем в град на мечтите,всички мечтаели да се изнесат и никога да не се върнат.За да се развива града ни трябва добра инфраструктура и да няма разделение на първа и втора категория хора,в зависимост от коя страна на линията живеят,трябват прокари,подлези,надлези и по-добре линията да е извън града.....Браво на протестиращите и не мисля че в това са вложили само личните си интереси,но ме притеснява че повечето оплюващи прокара влагат също личните си интереси(на доста хора ще им пречи къде влиза и излиза прокара и кой имот трябва да се отчужди....).А истината е че щом има обещание,то трябва да се спази и щом НКЖИ има поети ангажименти трябва да ги спази.А всички ние гражданите на този град трябва да мислим как града ни да стане привлекателен за младите хора,все пак сме почти в центъра на България(Пловдив,Хасково,Стара Загора са ни на 30мин.разстояние).Не е нормално да търсим зад всяка добра инициатива на кой каква е личната облага,за да не се превърнем в поредния обезлюден малък град.....
  • 10
   Бе
   Безпартиен
   0 0
   23:17, 5 ное 2017
   То тези инициативи не трябва ли кмета да ги генерира...

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
  13 май 2021
  Последни новини