0 °C

Блокираха цариградския път заради неизпълнените обещания на НКЖИ

  Над 200 души се събраха на площада пред читалището в Дебър призовани от Инициативния комитет за построяване на прокар. Митинг-протестът срещу неизпълнените обещания на НКЖИ мина под стройна организация.

  В началото Янко Диков заяви ясно, че протестът не е политически и припомни повода по който гражданите са на това мяясто  - неосъществения и досега пътен подлез в гр. Първомай на жп линията Пловдив-Свиленград, за построяването и финансирането на който представители на НКЖИ ясно заявиха поемат като ангажимент.

  Прочетено беше и писмо до НКЖИ и свободните медии в България, което започваше с многозначителното: "Уважаеми пореден г-н изпълнителен директор на НКЖИ."

  И завършва с думите: "Надяваме се да се съобразите с вашите поети задължения. Това писмо остава отворено и все още без край!"

  С венец и цветя събралите се почетоха паметта на загиналите за свободата на България.

  След това излязоха на пешеходната пътека, която пресича цариградското шосе и блокираха за около 10 минути движението.

  Сред участниците в митинга бяха общински съветници и много жители на Северен Първомай, но отсъстваха представители на местната администрация.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Ив
   Ива
   12 -6
   12:43, 29 окт 2017
   Като гледам присъствуващите малко ми е трудно да повярвам , че протеста не е политически .
   • Ма
    Мария
    5 -11
    13:30, 29 окт 2017
    Разбира се , че има политика, политика за хората,... Виж коментара
  • 2
   Ча
   Чана Вана
   19 -12
   13:45, 29 окт 2017
   И как ще стане този подлез или надлез, или каквото щете? С какви средства като НКЖИ е на ръба на оцеляването и оттатък?.Може ли някой да ми покаже град в България в който на разстояние 1 км има два надлеза и три подлеза. И кой луд ще започне това ненужно строителство на международна , скоростна ЖП линия., заради пикливия магазин на Янко Диков? Все съм мислила, че простотията в градеца ни е уникална но се убедих че е шизофренна! По добре НКЖИ да даде стотина хиляди лева и построи на Диков магазин в центъра и се отърве от този досадник. А и той с парите като съветник ,влезнал с тази тъпа идея и явно още 2-3 мандата ще е там, та с тези парри да си построи магазин и миряса! Хайде стига сте ни разсмивали с този подлез!
   • Бе
    Безпартиен
    0 0
    23:07, 5 ное 2017
    При Диков си пазаруваме така или иначе. Да бутнем излишния надлез щом 2 са много за нашия град и да изкопаем подлез.
  • 3
   Ян
   янко
   16 -7
   17:15, 29 окт 2017
   Ти сигурно живееш от другия край линията затова мислиш така с празната си глава.Една линейка за да отиде до автогарата или гарата и да се върне трябва да измине 8 км
   • Аз
    аз
    6 -3
    21:35, 29 окт 2017
    ок, ами да стои едната линейка от другия край! то много сложно!
  • 4
   Чо
   Чората
   9 -7
   19:00, 29 окт 2017
   Не е важно кой протестира,важно е кой им плаща.А се плаща солидно! И ще има винаги ,,протестиращи.....,,!
  • 5
   Чо
   Чората
   7 -6
   21:50, 29 окт 2017
   Хай,стига с тез простотии, бе! Тоя с неговия магазин в покрайнините що не измисли някакъв друг проект или кауза -тази плоча вече се изтри! И още нещо -грозно е когато държавен служител(съветник)плюе срещу ДЪРЖАВАТА!
   • Бе
    Безпартиен
    0 0
    23:11, 5 ное 2017
    То на съветника това му е работата да мисли за града си. Колкото до магазина едва ли е проблем да направи и друг под прозореца на кмета.
  • 6
   По
   Повтарям се
   1 -3
   09:09, 30 окт 2017
   Сега ние сме на власт и ще праим така,както ние искаме и го праим.
  • 7
   Пи
   Питагор
   6 -6
   09:20, 30 окт 2017
   Стига вече с тоя прокар работата стана смешна. По добре диКОФФ да разнообрази репертоара си да поиска примерно да затворят жп линията в чертите на града и да я изместят извън града както е било предвидено в един от проектите. След като се направи това дикОФФ да настоява 6 лентова магистрала да свързва двата края на пърумай за да може безпроблемно хората от то край да циркулират от но край и обратно. Щото все пак това е политика в поза на населението и в никакъв случай не трябва да се омаловажава настоящия проблем с тотална липса на комуникация между двете половини на града. Чувал съм за случаи в които ангУ кметя дори не е успявал да иде на работа в общинътъ заради това че бензина му свършил обикаляйки из разни надлези. А как ще ни управлява ангУ кът не може да иде на работа питам аз. Затова дикОФФ да нагазва в дълбоките води и да иска тотална промяна а не както до сега нагазил до колене скимти за некъв прокар.
  • 8
   Пъ
   ПЪРВОМАЙКА
   8 0
   12:08, 30 окт 2017
   Г-н Диков,включете в исканията си да се оправи и инфраструктурата на града.Разбити или липсващи тротоари,огромни дупки по улиците,оскъдно осветление....все неща много по-нужни за всички граждани!
   Как така се намериха пари за оправяне на североизточната част(циганския квартал) на града,а за центъра вечно няма!
   Срамувам се, като дойде някой външен посетител ,да го разведа из Първомай!
  • 9
   Ис
   ИСТИНАТА
   2 -4
   23:26, 30 окт 2017
   Браво че има хора , които не са зачеркнали града ни и се борят той да стане по-добро място за живеене , а не като насажданото с години мнение че живеем в град на мечтите,всички мечтаели да се изнесат и никога да не се върнат.За да се развива града ни трябва добра инфраструктура и да няма разделение на първа и втора категория хора,в зависимост от коя страна на линията живеят,трябват прокари,подлези,надлези и по-добре линията да е извън града.....Браво на протестиращите и не мисля че в това са вложили само личните си интереси,но ме притеснява че повечето оплюващи прокара влагат също личните си интереси(на доста хора ще им пречи къде влиза и излиза прокара и кой имот трябва да се отчужди....).А истината е че щом има обещание,то трябва да се спази и щом НКЖИ има поети ангажименти трябва да ги спази.А всички ние гражданите на този град трябва да мислим как града ни да стане привлекателен за младите хора,все пак сме почти в центъра на България(Пловдив,Хасково,Стара Загора са ни на 30мин.разстояние).Не е нормално да търсим зад всяка добра инициатива на кой каква е личната облага,за да не се превърнем в поредния обезлюден малък град.....
  • 10
   Бе
   Безпартиен
   0 0
   23:17, 5 ное 2017
   То тези инициативи не трябва ли кмета да ги генерира...

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  16 яну 2021
  Последни новини