20 °C

Съветниците отхвърлиха молба на НКЖИ

По последната, пета точка, от дневния ред на Общинския съвет в Първомай с 1 глас „против“ и 17 „въздържал се“ съветниците отхвърлиха молбата на НКЖИ за преминаване през земеделски земи, общинска собственост в землището на село Караджалово.

Очаквано общинската сесия, проведена в последните часове на последния работен ден за седмицата приключи бързо и без излишни коментари. По първите точки от дневния ред решенията се взеха единодушно.

По последната - старейшините се обединиха около мнението, че макар да е формална, е добър начин да принудят НКЖИ да разговарят с общинска администрация и местната власт, за да разрешат нерешените от тях проблеми. Два дни преди замисленият митинг-протест заради неизпълненото обещание да се построи прокрар под линиите в центъра на града, общинските съветници намериха подходящ повод да предизвикат вниманието на НКЖИ. Предложението на Петър Ганев, да се откаже на молбата беше подкрепено Митко Хубенов, който каза, че на дневен ред не е само прокара, а и пълната невъзможност на определени групи хора да се възползват от лошо изпълнените и недомислени съоръжения на НКЖИ.

В писмо до БНТ ръководството на НКЖИ е изразило готовност да се срещне с Общинската администрация на Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ат
  Атанас А.
  8 0
  12:08, 30 окт 2017
  "След като обществеността се запозна, че при неподписване в срок на Акт 16 , Република България трябва да върне европейски средство в огромен размер, ние решихме исканото гражданско неподчинение, при евентуално подписване на Акт 16 да не бъде проведено, както и оттеглихме своето искане за неподписването му. Все пак ние освен първомайци, сме граждани на нашата родина България, и сме готови на отстъпки и проточване във времето на нашите искания, с цел не нараняване интересите на държавата ни!" Какво излиза от написаното и направеното.Че ние българите и България сме единствената държава на планетата където се извършва строителство ,и никъде другаде не се строи? Че сме най големите "патриоти".Какво казвам ли? А кои фирми бяха изпълнители?Защо държавата да връща пари?В нормалните страни този който не си е свършил работата в срок и качествено си плаща. За мен това е прах в очите на хората.И тогава,и сега.И е след дъжд качулка.И ще подпишете ,бъдете сигурни.И това въпросно проблемно съоръжение няма да бъде построено.Тази енергия която хабите трябваше да я оползотворите за нещо много по полезно от това.Не ,че имам нещо против построяването му.
 • 2
  Ра
  разбирачев
  7 0
  12:46, 30 окт 2017
  При нисък капацитет, колкото и да се напъва човек, се получава слаб резултат.
 • 3
  Aтанасов А.
  1 -1
  16:47, 31 окт 2017
  Да ,колко много сте прав "разбирачев". "нисък капацитет" и ето Ви хора "слабия резултат" след толкова години.Затова сега "протестирате".Защото хора с големи глави(разбирай "голям капацитет") са измислили,одобрили и из.....и, всичко това от което сте недоволни днес.Нека да се продължава в същия патриотичен дух и ще се построи "градът на слънцето".А може и да се разшири малко(по български) "държавата на слънцето".Може ли?

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини