20 °C

Съветниците отхвърлиха молба на НКЖИ

По последната, пета точка, от дневния ред на Общинския съвет в Първомай с 1 глас „против“ и 17 „въздържал се“ съветниците отхвърлиха молбата на НКЖИ за преминаване през земеделски земи, общинска собственост в землището на село Караджалово.

Очаквано общинската сесия, проведена в последните часове на последния работен ден за седмицата приключи бързо и без излишни коментари. По първите точки от дневния ред решенията се взеха единодушно.

По последната - старейшините се обединиха около мнението, че макар да е формална, е добър начин да принудят НКЖИ да разговарят с общинска администрация и местната власт, за да разрешат нерешените от тях проблеми. Два дни преди замисленият митинг-протест заради неизпълненото обещание да се построи прокрар под линиите в центъра на града, общинските съветници намериха подходящ повод да предизвикат вниманието на НКЖИ. Предложението на Петър Ганев, да се откаже на молбата беше подкрепено Митко Хубенов, който каза, че на дневен ред не е само прокара, а и пълната невъзможност на определени групи хора да се възползват от лошо изпълнените и недомислени съоръжения на НКЖИ.

В писмо до БНТ ръководството на НКЖИ е изразило готовност да се срещне с Общинската администрация на Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ат
  Атанас А.
  8 0
  12:08, 30 окт 2017
  "След като обществеността се запозна, че при неподписване в срок на Акт 16 , Република България трябва да върне европейски средство в огромен размер, ние решихме исканото гражданско неподчинение, при евентуално подписване на Акт 16 да не бъде проведено, както и оттеглихме своето искане за неподписването му. Все пак ние освен първомайци, сме граждани на нашата родина България, и сме готови на отстъпки и проточване във времето на нашите искания, с цел не нараняване интересите на държавата ни!" Какво излиза от написаното и направеното.Че ние българите и България сме единствената държава на планетата където се извършва строителство ,и никъде другаде не се строи? Че сме най големите "патриоти".Какво казвам ли? А кои фирми бяха изпълнители?Защо държавата да връща пари?В нормалните страни този който не си е свършил работата в срок и качествено си плаща. За мен това е прах в очите на хората.И тогава,и сега.И е след дъжд качулка.И ще подпишете ,бъдете сигурни.И това въпросно проблемно съоръжение няма да бъде построено.Тази енергия която хабите трябваше да я оползотворите за нещо много по полезно от това.Не ,че имам нещо против построяването му.
 • 2
  Ра
  разбирачев
  7 0
  12:46, 30 окт 2017
  При нисък капацитет, колкото и да се напъва човек, се получава слаб резултат.
 • 3
  Aтанасов А.
  1 -1
  16:47, 31 окт 2017
  Да ,колко много сте прав "разбирачев". "нисък капацитет" и ето Ви хора "слабия резултат" след толкова години.Затова сега "протестирате".Защото хора с големи глави(разбирай "голям капацитет") са измислили,одобрили и из.....и, всичко това от което сте недоволни днес.Нека да се продължава в същия патриотичен дух и ще се построи "градът на слънцето".А може и да се разшири малко(по български) "държавата на слънцето".Може ли?

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини