1 °C

Съветниците отхвърлиха молба на НКЖИ

По последната, пета точка, от дневния ред на Общинския съвет в Първомай с 1 глас „против“ и 17 „въздържал се“ съветниците отхвърлиха молбата на НКЖИ за преминаване през земеделски земи, общинска собственост в землището на село Караджалово.

Очаквано общинската сесия, проведена в последните часове на последния работен ден за седмицата приключи бързо и без излишни коментари. По първите точки от дневния ред решенията се взеха единодушно.

По последната - старейшините се обединиха около мнението, че макар да е формална, е добър начин да принудят НКЖИ да разговарят с общинска администрация и местната власт, за да разрешат нерешените от тях проблеми. Два дни преди замисленият митинг-протест заради неизпълненото обещание да се построи прокрар под линиите в центъра на града, общинските съветници намериха подходящ повод да предизвикат вниманието на НКЖИ. Предложението на Петър Ганев, да се откаже на молбата беше подкрепено Митко Хубенов, който каза, че на дневен ред не е само прокара, а и пълната невъзможност на определени групи хора да се възползват от лошо изпълнените и недомислени съоръжения на НКЖИ.

В писмо до БНТ ръководството на НКЖИ е изразило готовност да се срещне с Общинската администрация на Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ат
  Атанас А.
  8 0
  12:08, 30 окт 2017
  "След като обществеността се запозна, че при неподписване в срок на Акт 16 , Република България трябва да върне европейски средство в огромен размер, ние решихме исканото гражданско неподчинение, при евентуално подписване на Акт 16 да не бъде проведено, както и оттеглихме своето искане за неподписването му. Все пак ние освен първомайци, сме граждани на нашата родина България, и сме готови на отстъпки и проточване във времето на нашите искания, с цел не нараняване интересите на държавата ни!" Какво излиза от написаното и направеното.Че ние българите и България сме единствената държава на планетата където се извършва строителство ,и никъде другаде не се строи? Че сме най големите "патриоти".Какво казвам ли? А кои фирми бяха изпълнители?Защо държавата да връща пари?В нормалните страни този който не си е свършил работата в срок и качествено си плаща. За мен това е прах в очите на хората.И тогава,и сега.И е след дъжд качулка.И ще подпишете ,бъдете сигурни.И това въпросно проблемно съоръжение няма да бъде построено.Тази енергия която хабите трябваше да я оползотворите за нещо много по полезно от това.Не ,че имам нещо против построяването му.
 • 2
  Ра
  разбирачев
  7 0
  12:46, 30 окт 2017
  При нисък капацитет, колкото и да се напъва човек, се получава слаб резултат.
 • 3
  Aтанасов А.
  1 -1
  16:47, 31 окт 2017
  Да ,колко много сте прав "разбирачев". "нисък капацитет" и ето Ви хора "слабия резултат" след толкова години.Затова сега "протестирате".Защото хора с големи глави(разбирай "голям капацитет") са измислили,одобрили и из.....и, всичко това от което сте недоволни днес.Нека да се продължава в същия патриотичен дух и ще се построи "градът на слънцето".А може и да се разшири малко(по български) "държавата на слънцето".Може ли?

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини