Момичета, родени през 2004 година станаха вицешампионки при 15-годишните бадминтонистки

Момичета, родени през 2004 година станаха вицешампионки при 15-годишните бадминтонистки.

Михаела Чепишева, Елеонора Иванова, Виктория Кьосева и Златомира Гатева станаха втори на Държавното отборно първенство по бадминтон, проведено през уикенда. Момичетата надиграха категорично отборите на Дупница и Кърджали в своята група и влязоха във финалната тройка, където схемата беше „всеки срещу всеки“. Там те загубиха от шампионките от Хасково с 4:1 срещи и победиха домакините от Оряхово. Треньорът Красимир Кръстев каза, че е повече от доволен от представянето на децата, още повече, че Миша и Елеонора през последните 6 седмици са играли всяка седмица на турнири и въпреки умората са се справили отлично с по-големите от тях състезателки.

При момчетата само малко увереност в собствените им сили не стигна, за да излязат победители от групата. Светослав Раев, Николай Давчев, Георги Манчев и Кръстин Рашев взеха срещите си срещу Велико Търново, водеха с 2:1 с отбора на Русе и съвсем за малко допуснаха да бъдат победени с 2: 3.

Всички състезатели, с изключение на Михаела Чепишева, учат в един клас, който може да бъде обявен за най-бадминтонисткия клас.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини