Балът на Мартина Христова е най-високият сред седмокласниците

Мартина Христова е седмокласничката с най-висок бал от кандидатстващите тази година от община Първомай.

Тя е получила 88 точки на изпита по български език и 86 – на математика. Въпреки разликата от 2 точки в полза на езика, тя е категорична - математиката е нейният предмет. Твърди, че от малка ѝ се оттадава и ѝ е интересно да достигне до верния отговор.

Мартина казва, че е очаквала да се представи добре – чувствала се е добре подготвена и принос за това има както семейството ѝ, така и учителите, които са ѝ преподавали.

Още не е сигурна с какво иска да се занимава след като завърши училище. Обича да рисува и да пътува. Наскоро е била в Германия, посетила е Кьолн и е впечатлена от катедралата в града. Обича да се занимава и с компютри, но е избрала паралелката с чужд език пред тази със софтуерен профил, защото е прецинила, че езиците ща са ѝ от полза в бъдеще.

С този бал – 450 точки, Мартина би могла да бъде ученичка във всяка гимназия, но „...Предпочетох СУ "Златаров", защото смятам, че и тук мога да получа необходимите знания, за да се реализирам по – нататък“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Пъ
    първомайско бъдеще
    16 -6
    14:21, 30 юни 2017
    А бе, мойто момиче, бягай докато е време. Отиди в някоя езикова гимназия. Тук ще повехнеш и ще се затриеш. Светът е различен.
  • 2
    Д.
    Д.Н.
    12 -10
    14:53, 30 юни 2017
    "Първомайско бъдеше" СУ Асен Златаров е най-престижната гимназия в общината. Езиковите гимназии до никъде не водят и са загуба на време и средства. И аз съм завършил това училище и мога да ти кажа, че имам много повече знания от колкото моите колеги в университета имат, въпреки че са от професионални гимназии. За мен избора й не е лош. :)
    • До
      до Д.Н.
      7 -1
      10:47, 1 юли 2017
      Нали не си вярваш.
      1. Намаляване на броя на учениците заради демографската катастрофа.
      2. Увеличаване на броя на напускащите училище деца заради нежелание да учат.
      3. Застаряване на учителското съсловие.
      Въпросът е да не допуснем окончателната ***** ** образованието,както е тръгнало.
  • 3
    Би
    Бивш възпитаник на СУ
    8 -3
    22:44, 30 юни 2017
    Огромна грешка. В Първомай няма бъдеще. Няма реализация. Няма нищо. Радвам се, че се махнах на време. В големият град е истината. Хората са различни. Преподаването също. Естествено зависи и в какво училище си, но с такъв бал определено би могла да бъдеш в училище на светлинни години пред СУ. След време ще си осъзнаеш грешката. Колкото и да се модернизира училището, няма да се получи, самото преподаване и качество на образование куца. От всички учители добрите и способни се броят на пръстите на едната ръка на човек.
    • Д.
      Д.Н.
      6 -1
      11:29, 1 юли 2017
      Никой не казва, че в Първомай има развитие. Как искате да е добро преподаването след като 100% от учителите са завършили ПУ?! В ПУ няма развитие, там са отрепките на област Пловдив, куцо и сакато влиза!
  • 4
    А
    А
    10 -1
    11:56, 1 юли 2017
    Знам че всеки има право да изказва мнението си и всеки има различна гледна точка и всеки е прав за себе си.Но да се замислим за момент. Защо в малкия град да няма реализация? Защото ние сами правим така за да няма реализация. Защото заради такова мислене сме на такова дередже. От малки ни възпитават да мислим,че истината е в големия град,че в малкия град няма реализация. Но ние сме виновни, ако не се опитаме сами да променим нещатата и чакаме някой да дойде от някъде да ни оправи, то нищо няма да се промени. И какво като отиде в големия град ,да не би веднага да стане преуспяла или супер богата. Не трябва да бачка яко. То на всякъде е така в големите и малките градове, в селата, в чужбина и тн. Може и да си в най-затънтеното село но ако имаш акъл, воля, желание и постоянство може да постигнеш всичко,
    А относно училището.... Аз съм в 11 клас Природо-Математическа гимназия и какво от това, имам приятели елитни езикови гимназии и какво от това, да не би да сме супер преуспели. Навсякъде има ученици които не знаят за какво са там, просто искат на дипломата им да пише по престижното училище а дали ще научат нещо хич не им пука. В моето училище има много такива примери. Според мен няма значение къде учиш, всичко си зависи от теб самия. Ако искаш да учиш,ако не, не учи. И аз съм от малък град ,и аз съм била в същото положение като нея. Да,избрах да уча в големия град и какво от това не ме прави нещо повече от моите приятели, които останаха да учат в гимназията в града. Те постоянно показват знания в различни области и носят успехи на града. И вие вместо да се гордеете ,че имате такова дете в града ви и съм сигурна че имате още много такива умни деца в Първомай. Вие веднага го карате да отиде в друг град и да носи успехи и слава на него. Така сами правите града си изостанал, така правите правите образованието в училищата му лоши. Защото вместо да казвате на децата си това е училище там ще научиш много, вие казвате там е много лошо образоването, нищо не се учи. Много ясно,че в това училище ще е лошо образованието, защото самите деца отиват с такава нагласа там. То ако отиват всеки ден на училище, с мисълта че нищо не се учи, очевидно е че даденото ще е лошо, защото никой няма да учи. А и смятам че, училището, което е избрала Мартина е пълно с много добри учители, които искат да помогнат на учениците си да се развиват. Но пак казвам ако тя сама не се бута, не е упорита, не дава най-доброто от себе си , дори и в най-доброто училище да учи, с най-добрите учители, няма да успее!
    Аз на есен съм 12 клас и съм решила да продължа образованието си в България, не защото нямам възможност да отида в чужбина, а защото вярвам че в България има бъдеще! Защото е лесно да си хванеш багажа и да заминеш, но е трудно да останеш и да се бориш със системата и да се пробваш да направиш промяна.
    • Гл
      глупости
      5 -4
      08:18, 3 юли 2017
      И кои са успелите първомайци! Тоя, оня и сие. Всички се въртят я около краставици, я около аграрния. Нито един образован няма успял. Това момиче да отива в някоя елитна гимназия. Нашата гимназия е за останалите, с по-скромни възможности.
  • 5
    Пъ
    Първомайка
    3 -2
    13:40, 3 юли 2017
    Браво на Мартина.Поздравления.Наред с нея още ученици изкараха много хубави резултати на матурите.Децата са умни и искат да учат.Училището е хубаво.Преподаването-също..От сърце им желая да са здрави и да постигнат мечтите си.Много младежи са завършили гимназията и са се реализирали повече oт успешно.
  • 6
    П.
    П. П.
    3 -1
    15:08, 3 юли 2017
    Какви глупости говорите... СУ не може да стъпи и на малкия пръст на елитните гимназии в Плводив. Всеки, който не може да се пребори, остава в СУ. Щом момичето се е справило, по-добре е да отиде в училище, в което ще получи много повече знания. В СУ постоянно се хвалят с успехи, които не да кой знае какви, обаче го правят толкова публично, за да може да залъгват хората. Щом е избрала паралелка с чужд език, според мен е щяла да го научи доста по-добре и по на ниво в Пловдив. Там ще учи сред избрани деца, които са умни, а тук ще учи с масата деца, на които не им се учи и гледат дс минават от клас в клас. Говорите, че СУ е елитно гимназия и е по-добра от Пловдивските. Това е пълна глупост! В СУ приемат и с 0 точки (само да имаш завършен 7. клас), а е елитните гимназии в Плводив приемат с над 5.50 (т.е. 70т.). Всеки може да се замисли къде е по-добре да се учи.😉 Поздравления за Мартина и жалко, че няма да отиде в Плводив, за да се реализира по-добре и да нанатрупа повече знания. Тук със сигурност ще бъде отличничка, защото изобщо не се учи толкова, колкото в езиковите гимназии...
    • Би
      бивш възпитаник на СУ
      0 -2
      23:22, 5 юли 2017
      Да... вчера излязоха резултатите от второ класиране в област Пловдив- и, о-чудо- балът в някой "елитни" гимназии, е по-нисък от този в СУ - Първомай- о елите- поради що се срамиш да се наречеш"първомаец"? И 70 точки изобщо не са 5.50- а точно 4.93. И да- освен Мартина, доста деца имаха високи резултати и избраха да останат в СУ- Първомай ,чиито директор е много предприемчив и пълен с идеи и - не се съмнявайте - ще ги реализира - и деца като Мартина и доста други ще разберат, че са имали късмет да останат в родния си град и да учат в едно добро, макар и не "елитно"училище. А който иска да учи и да успее- ще го направи, независимо от мястото, което е избрал- просто трябва да вярва в себе си и да следва мечтите си! Успех на всички, избрали да останат- въпреки всичко и всички!!!
  • 7
    Ту
    тук не става
    0 -1
    16:05, 3 юли 2017
    Да отиде детето в по-добро училище, да натрупа знания. След това да овладее някой занаят, да завърши елитен университет. Ако тогава се сети за града, нека се върне да работи за него. Така виждам полза за Първомай. Да не се тупаме много с качествените си школа, че само прах се вдига. Елитни, и то не съвсем, бяхме в далечното минало.
Последни новини