22 °C

Хайде на хорото, ни канят организаторите на VII Празник на фолклорния танц

Празникът на фолклорния танц „ Хайде на хорото” в град Първомай се провежда за седма поредна година в културния календар на месец май.

Датата е 27-ми май с начален час 17:00 часа, но организаторите не споменават краен час на веселието. Всички приятели на фолклорния тнц са добре дошли на площада пред читалището, за да се наслаждят на пъстрите носии и ритми.

Всяка поредна година участниците се увеличават и подмладяват. От миналата година се въведе и съревнователен етап, който да отличи най-добрите детски и младежки състави и да мотивира бъдещата им работа в танцовото фолклорно изкуство. Журито е съставено от професионалисти в областта си, взискателни и с голям натрупан опит от журиране в национални конкурси. Тази година председател на журито ще бъде фолклористът проф. Георг Краев, а негови помощници в оценяването ще бъдат докторите по хореография и асистенти в АМТИИ – Пловдив, Димо Енев и Светлана Станева. И двамата са дългогодишни солисти на фолклорен ансамбъл „ Тракия” .

В първи кръг ще вземат участие петнадесет детски състава и четири младежки, които ще се надиграват за голямата парична награда. Тя се осигурява от натрупания паричен фонд от такса участие на съставите от втори кръг. По този начин по-възрастните участници ще подкрепят младото поколение и духовно и материално. Таксите ще се събират в специална кутия, която ще се отвори точно преди награждаването. В специална урна ще се събират и средства за благотворителната кауза „ Заедно в живота” ,която се основа преди месец от киноложкото дружество в град Първомай и помага на деца-пациенти на онкохематологията в град Пловдив.

Празникът ще продължи с голям концерт на народната певица Поли Паскова и с още много хореография на танцьорите от ансамбъл „ Чинари” - град София.

Фолклорен празник „ Хайде на хорото” се организира от фолклориста Татяна Вълчева по идея на танцов ансамбъл „ Евридика”-гр. Първомай, с любезното съдействие на кмета Ангел Папазов и патронажа на общинска администрация и „НЧ Св.Св. Кирил и Методий – 1894г.-гр. Първомай”. Основен спонсор на събитието е ББП –ООД.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини