Станимир Терзиев прегази най-непреодолимия си съперник

Станимир Терзиев си постави за цел и успя да преодолее съперник, който го е побеждавал поне 6 пъти до сега. На международния турнир по бадминтон в Дубровник, Станимир завоюва златото и спечели първата си международна титла на сингъл. Втори златен медал спечели Станимир в двойка с Калояна Налбантова. Със злато заблестяха и Калояна Налбантова и Цветина Попиванова, които спечелиха титлата на двойки момичета за 13-годишни. Те завоюваха и бронз при по големите – 15-годишните момичета. Калояна направи пълен комплект медали със спечеленото сребро на индивидуално.

Децата си поставиха сами цели в краткосрочен план. Станимир избра най-конкретната – да победи Виктор Парович – сърбин, който винаги до сега го е препъвал за титла. На този турнир Станимир счупи каръка и само за 5 дни постигна една от най-трудните си цели. „Ние не се заблуждаваме, че оттук нататък ще му бъде лесно – сподели треньорът Илиян Кръстев – предстои ни още много работа и една победа нищо не означава.

Другите от отбора си поставиха задачи, които да им помогнат в подготовката за предстоящото догодина европейско първенство – да подобрят техника, бързина, да се класират…

Миша Чепишева също се състезава на турнира, но при по-големите – до 15 години и отпадна четвъртфиналите. Христомира Поповска при 19-годишните стана трета на двойка жени.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    3 0
    22:28, 9 май 2017
    "Прегази", в контекста на зачестилото насилие сред децата, е малко извратено. Неподходящ изказ.
    Детето е тренирало и заслужено е спечелило двубоя.
    • Съ
      съгласен
      0 0
      07:47, 10 май 2017
      Най-дребните нещица говорят много. Една изпусната дума и всичко лъсва.
Последни новини