Финансовите отчети на медицинските дружества ще разглеждат общинските съветници

Финансовите отчети на болницата и Медицински център I са сред точките, които предстои да разгледа общинския съвет на Първомай на днешната си сесия от 17.30 в Пленарна зала.

Местните парламентаристи ще обсъдят както печалбата, така и разпределението на дивидента. Предложението на управителят на дружествата – д-р Румяна Бойлова и ресорния заместник-кмет е вместо той да бъде отчисляван за общината, да се използва от двете дружества за покриване на разходите по проектите за енергийна ефективност на сградите.

На заседанието ще бъде обсъден  годишен план за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Първомай /2016-2020 г./ за 2018 г. В него са заложени дневни центрове за деца и възрастни с увреждания, център за социална рехабилитация, разкриване на социална трапезария, наблюдавано жилище и други. За сега те не се предлагат от Община Първомай. За повечето няма програми по които може да се кандидатства, но е необходимо да има решение, за реакция при предоставяне на подобни възможности.

Във връзка с изтичането на договора на настоящия превозвач, заместник-кметът Николай Митков предлага да бъдат направени промени в транспортната схема, които се налагат заради желанията на пътниците и е добре да залегнат при провеждането на процедурата за избор на нов превозвач.

Общо 13 са точките, който местният параламент ще разгледа на редовното си заседание.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини