15 °C

Занижени санкции за неспазване на вечерния час създадоха напрежение в Общинския съвет

Изображение 1 от 2

  Допълнително внесена за разглеждане докладна от заместник-кмета Николай Митков създаде напрежение в общински съвет в Първомай по време на редовната му сесия.

  Предложението беше да се направят промени в Наредбата за обществения ред и чистото на Община Първомай. Това се налага заради протест на прокуратурата за занижени санкции в частта за закрила на детето. Прокуратурата счита, че предвидените глоби за допускане на непълнолетни в заведения след 22 часа са твърде малки.

  По време на обсъждане на дневния ред Митков внесе своето предложение. Председателя на групата на ГЕРБ Христо Вълчев възрази с аргументите, че преди да се правят такива промени е добре да се знаят мотивите на съда, ако той отсъди, че прокуратурата има право. Освен това, в проекторешението бяха записани санкции за физически лица, които надхвърлят 5 000 лв., а това е в разрез със Закона.

  Въпреки дадените обяснения, Общинският съвет не се съобрази с предложението на Вълчев точката да не влиза в дневния ред и да бъде оставена за следващата сесия, за да може да бъде обсъдена на спокойствие. 13 от старейшините гласуваха със „за“.

  По време на обсъждането на точката Вълчев отново подчерта, че предвидената в текста глоба до 8000 лв. е незаконна когато се налага на физически лица. Тя беше предвидена за повторно нарушение, при което собственици на търговски обекти, допускт влизането на лица под 18 години в часовете между 22 часа вечерта . и 6 сутринта. Малко преди това невралгично предложение да бъде гласувано, Мурад Али поиска 15-минутно прекъсване. То даде възможност още веднъж да бъде обсъден размерът на санкцията. След почивката Митков внесе корекции: при повторно нарушение тя става за физически лица до 5000 лв, аза юридически от 5000 до 8000 лв. 

  След което сесията продължи нормално. Приети бяха отчетите на Медицински център I и МБАЛ – Първомай, като се реши дивидентът да бъде ползван от дружествата. Гласувани бяха нови размери на заплатите на кметовете на населени места, кмета на общината и заместниците му. Приет беше и Годишен план за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Първомай. Със „за“ бяха гласувани и промените в транспортната схема на общината.

  Сесията завърши с отговор на въпрос от съветниците от Коалиция „Възраждане“ Петър Ганев и Янко Диков към Николай Митков за това до къде е стигнало формирането на звеното за поддръжка на уличната мрежа. От отговора стана ясно, че през обучение са преминали работници, които от 2 май ще бъдат назначени. Тяхно задължение ще бъде изкуърпването на улиците. Препоръката на съветниците беше да се изготви график и да стане ясно какъв ще е редът за извършването на тази дейност. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини