31 °C

Занижени санкции за неспазване на вечерния час създадоха напрежение в Общинския съвет

Изображение 1 от 2

  Допълнително внесена за разглеждане докладна от заместник-кмета Николай Митков създаде напрежение в общински съвет в Първомай по време на редовната му сесия.

  Предложението беше да се направят промени в Наредбата за обществения ред и чистото на Община Първомай. Това се налага заради протест на прокуратурата за занижени санкции в частта за закрила на детето. Прокуратурата счита, че предвидените глоби за допускане на непълнолетни в заведения след 22 часа са твърде малки.

  По време на обсъждане на дневния ред Митков внесе своето предложение. Председателя на групата на ГЕРБ Христо Вълчев възрази с аргументите, че преди да се правят такива промени е добре да се знаят мотивите на съда, ако той отсъди, че прокуратурата има право. Освен това, в проекторешението бяха записани санкции за физически лица, които надхвърлят 5 000 лв., а това е в разрез със Закона.

  Въпреки дадените обяснения, Общинският съвет не се съобрази с предложението на Вълчев точката да не влиза в дневния ред и да бъде оставена за следващата сесия, за да може да бъде обсъдена на спокойствие. 13 от старейшините гласуваха със „за“.

  По време на обсъждането на точката Вълчев отново подчерта, че предвидената в текста глоба до 8000 лв. е незаконна когато се налага на физически лица. Тя беше предвидена за повторно нарушение, при което собственици на търговски обекти, допускт влизането на лица под 18 години в часовете между 22 часа вечерта . и 6 сутринта. Малко преди това невралгично предложение да бъде гласувано, Мурад Али поиска 15-минутно прекъсване. То даде възможност още веднъж да бъде обсъден размерът на санкцията. След почивката Митков внесе корекции: при повторно нарушение тя става за физически лица до 5000 лв, аза юридически от 5000 до 8000 лв. 

  След което сесията продължи нормално. Приети бяха отчетите на Медицински център I и МБАЛ – Първомай, като се реши дивидентът да бъде ползван от дружествата. Гласувани бяха нови размери на заплатите на кметовете на населени места, кмета на общината и заместниците му. Приет беше и Годишен план за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Първомай. Със „за“ бяха гласувани и промените в транспортната схема на общината.

  Сесията завърши с отговор на въпрос от съветниците от Коалиция „Възраждане“ Петър Ганев и Янко Диков към Николай Митков за това до къде е стигнало формирането на звеното за поддръжка на уличната мрежа. От отговора стана ясно, че през обучение са преминали работници, които от 2 май ще бъдат назначени. Тяхно задължение ще бъде изкуърпването на улиците. Препоръката на съветниците беше да се изготви график и да стане ясно какъв ще е редът за извършването на тази дейност. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини