Филм и съвременна музика са новостите в програмата на Майските тържества

Филмова прожекция и Ден на българската и световната музика са сред новите акценти в програмата на 45-тите Майски културни тържества.

Филмът за Никола Вапцаров „Епоха“ ще бъде представен на 12 май, от 18.30 часа във фоайето на читалището от автора на лентата и племенница на поета – Мая Вапцарова.

В сътрудничество със Сдружение „Ева“ тази година 20 май ще бъде посветен на „по-твърдите ритми“. От 19.30 часа на открито ще „забият“ няколко млади и набиращи популярност групи.

Любителите на съвременната музика ще получат още един концерт – ден по рано, на 19 май от 19:00часа на открито във Вечер на популярната музика ще пеят млади изпълнители от Първомай: Антония Тунчева, Атанаска Тенева, Кристияна Сиракова, Лиляна Караславова, Радост Грозева, Деница Караславова.

5 са театралните постановки, които ще съберат зрители в залата на читалището – училищните „Доктор“ на СУ „Златаров“ и „Свекърва“ на ПГСС ще са в два последователни дни – 4 и 5 май. Учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ ще се представят с „Село, село ...“ по разкази на Чудомир в рамките на патронния си празник 11 май. Читалищните самодейци отново ще излязат с „Вражалец“ на 22 май.

Специално за празниците в Първомай ще гостува и театъра на Армията. Радина Кърджилова, Иван Радоев,Явор Бахаров, Стефка Янорова, Йоана Буковска, Тигран Торосян и други ще представят класиката „В полите на Витоша“.

Любителите на българските народни танци ще имат възможност да се насладят на майсторството на Танцова формация „Елика“ на празничния 1 май, от 11.40 часа. Клуб „Евридика“ ще отбележи своята 10-годишнина заедно с ПФА „Първомай“ на 18 май от 18.30 часа. Голямото надиграване в Празника на фолклорния танц започва на 27 май от 17 часа и ще продължи с изпълнение на Ансамбъл „Чинари“ и Поли Паскова.

Традиционно на 9 май ще отбележим Деня на Европа и победата над фашизма с концерт на Руския състав „Ивушка“.

В рамките на майските празници и тази година ще се проведе The Dog Show 2017 и Празника на детето – 1 юни.

Майските тържества ще стартират с изложба на първомайските художници на 28 април и ще приключат с тържествената заря-проверка по случай 2 юни – Денят на загиналите за свободата на България.

Програмата ма найските тържества вече е качена в сайта parvomai.net и ще остане на макета до края им.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини