20 °C

Театралите представиха "Вражалец" пред първомайска публика

Изображение 1 от 3

  В навечерието на Великден ,Драматичния състав към Читалище  ”Св.св Кирил и Методий ” подари на първомайци най-новата си постановка. Премиерата  на „Вражалец” е оригинален разказ по пиесата на Ст. Л. Костов през погледа на режисьора Спас Янков. Участваха Ана Сиракова, Петър Караславов, Атанас Велчев, Ангел Пелтеков, Татяна Христева, Петър Русев, Ралица Георгиева, Диляна Глушкова, Петър Петров, Елена Стойчева, Иван Караславов, Атанаска Велчева, Мирослав Митрев.

  За да подчертае актуалността на сюжета, режисьорът беше облякъл по-голямата част от актьорският състав в съвременни костюми,   а действието се озвучаваше и от актуални за преходното ни време хитове.

  Талантливата игра на актьорите привлече публиката, която изпълни салона на читалището, а премиерата завърши с взрив от аплодисменти.

  На сцената излязоха много млади актьори. Една част от тях вече утвърдени – като Татяна Христева и Наско Велчев. Към „обичайните заподозрени“ за втори път се присъединиха Диляна Глушкова, Ралица Георгиева, Мирослав Митрев, Петър Р. Петров. За пръв път в състава влезе и Ангел Пелтеков, когото добре познаваме от ученическите постановки на Младежкия театър в гимназията.

  Неузнаваем на сцената се появи и Иван Караславов – преобразен, напълно излязъл от собствените си черти, той се превъплъти в дядо Ноко и доказа, че може да играе образи, далеч от неговата същност.

  Никой не се изненада от актьорската игра на Ана Сиракова - тя отново беше във вихъра си, но този път подчинявайки се на мъжа си кмет – Петър Караславов

  Елена Стойчева, Петър Петров, Атанаска Велчева доказаха, че малките роли също могат да са благодатни и да бъдат изпълнени със съдържание, ако се изпълняват от талантливи актьори.

  В помощ на спектакъла бяха озвучителят Константин Тенев, и отговарящият за осветлението Стоян Йорданов.

  Читалищните актьори бяха поздравени заслужено с цветя и благодарност  от Управителния съвет на читалището, цветя бяха поднесени и от името на кмета на Общината

  Да излезеш в самодеен спектакъл е жертва в името на театъра. Цената е свободното време, понякога семейството и приятелите. Но самодейците я плащат в името на изкуството, за да предадат емоцията на всички нас. Те просто играят от сърце и душа, независимо на каква цена.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини