18 °C

Театралите представиха "Вражалец" пред първомайска публика

Изображение 1 от 3

  В навечерието на Великден ,Драматичния състав към Читалище  ”Св.св Кирил и Методий ” подари на първомайци най-новата си постановка. Премиерата  на „Вражалец” е оригинален разказ по пиесата на Ст. Л. Костов през погледа на режисьора Спас Янков. Участваха Ана Сиракова, Петър Караславов, Атанас Велчев, Ангел Пелтеков, Татяна Христева, Петър Русев, Ралица Георгиева, Диляна Глушкова, Петър Петров, Елена Стойчева, Иван Караславов, Атанаска Велчева, Мирослав Митрев.

  За да подчертае актуалността на сюжета, режисьорът беше облякъл по-голямата част от актьорският състав в съвременни костюми,   а действието се озвучаваше и от актуални за преходното ни време хитове.

  Талантливата игра на актьорите привлече публиката, която изпълни салона на читалището, а премиерата завърши с взрив от аплодисменти.

  На сцената излязоха много млади актьори. Една част от тях вече утвърдени – като Татяна Христева и Наско Велчев. Към „обичайните заподозрени“ за втори път се присъединиха Диляна Глушкова, Ралица Георгиева, Мирослав Митрев, Петър Р. Петров. За пръв път в състава влезе и Ангел Пелтеков, когото добре познаваме от ученическите постановки на Младежкия театър в гимназията.

  Неузнаваем на сцената се появи и Иван Караславов – преобразен, напълно излязъл от собствените си черти, той се превъплъти в дядо Ноко и доказа, че може да играе образи, далеч от неговата същност.

  Никой не се изненада от актьорската игра на Ана Сиракова - тя отново беше във вихъра си, но този път подчинявайки се на мъжа си кмет – Петър Караславов

  Елена Стойчева, Петър Петров, Атанаска Велчева доказаха, че малките роли също могат да са благодатни и да бъдат изпълнени със съдържание, ако се изпълняват от талантливи актьори.

  В помощ на спектакъла бяха озвучителят Константин Тенев, и отговарящият за осветлението Стоян Йорданов.

  Читалищните актьори бяха поздравени заслужено с цветя и благодарност  от Управителния съвет на читалището, цветя бяха поднесени и от името на кмета на Общината

  Да излезеш в самодеен спектакъл е жертва в името на театъра. Цената е свободното време, понякога семейството и приятелите. Но самодейците я плащат в името на изкуството, за да предадат емоцията на всички нас. Те просто играят от сърце и душа, независимо на каква цена.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  25 сеп 2020
  Последни новини