1 °C

Театралите представиха "Вражалец" пред първомайска публика

Изображение 1 от 3

  В навечерието на Великден ,Драматичния състав към Читалище  ”Св.св Кирил и Методий ” подари на първомайци най-новата си постановка. Премиерата  на „Вражалец” е оригинален разказ по пиесата на Ст. Л. Костов през погледа на режисьора Спас Янков. Участваха Ана Сиракова, Петър Караславов, Атанас Велчев, Ангел Пелтеков, Татяна Христева, Петър Русев, Ралица Георгиева, Диляна Глушкова, Петър Петров, Елена Стойчева, Иван Караславов, Атанаска Велчева, Мирослав Митрев.

  За да подчертае актуалността на сюжета, режисьорът беше облякъл по-голямата част от актьорският състав в съвременни костюми,   а действието се озвучаваше и от актуални за преходното ни време хитове.

  Талантливата игра на актьорите привлече публиката, която изпълни салона на читалището, а премиерата завърши с взрив от аплодисменти.

  На сцената излязоха много млади актьори. Една част от тях вече утвърдени – като Татяна Христева и Наско Велчев. Към „обичайните заподозрени“ за втори път се присъединиха Диляна Глушкова, Ралица Георгиева, Мирослав Митрев, Петър Р. Петров. За пръв път в състава влезе и Ангел Пелтеков, когото добре познаваме от ученическите постановки на Младежкия театър в гимназията.

  Неузнаваем на сцената се появи и Иван Караславов – преобразен, напълно излязъл от собствените си черти, той се превъплъти в дядо Ноко и доказа, че може да играе образи, далеч от неговата същност.

  Никой не се изненада от актьорската игра на Ана Сиракова - тя отново беше във вихъра си, но този път подчинявайки се на мъжа си кмет – Петър Караславов

  Елена Стойчева, Петър Петров, Атанаска Велчева доказаха, че малките роли също могат да са благодатни и да бъдат изпълнени със съдържание, ако се изпълняват от талантливи актьори.

  В помощ на спектакъла бяха озвучителят Константин Тенев, и отговарящият за осветлението Стоян Йорданов.

  Читалищните актьори бяха поздравени заслужено с цветя и благодарност  от Управителния съвет на читалището, цветя бяха поднесени и от името на кмета на Общината

  Да излезеш в самодеен спектакъл е жертва в името на театъра. Цената е свободното време, понякога семейството и приятелите. Но самодейците я плащат в името на изкуството, за да предадат емоцията на всички нас. Те просто играят от сърце и душа, независимо на каква цена.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 08.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  08 мар 2021
  Последни новини