Театралите представиха "Вражалец" пред първомайска публика

Изображение 1 от 3

    В навечерието на Великден ,Драматичния състав към Читалище  ”Св.св Кирил и Методий ” подари на първомайци най-новата си постановка. Премиерата  на „Вражалец” е оригинален разказ по пиесата на Ст. Л. Костов през погледа на режисьора Спас Янков. Участваха Ана Сиракова, Петър Караславов, Атанас Велчев, Ангел Пелтеков, Татяна Христева, Петър Русев, Ралица Георгиева, Диляна Глушкова, Петър Петров, Елена Стойчева, Иван Караславов, Атанаска Велчева, Мирослав Митрев.

    За да подчертае актуалността на сюжета, режисьорът беше облякъл по-голямата част от актьорският състав в съвременни костюми,   а действието се озвучаваше и от актуални за преходното ни време хитове.

    Талантливата игра на актьорите привлече публиката, която изпълни салона на читалището, а премиерата завърши с взрив от аплодисменти.

    На сцената излязоха много млади актьори. Една част от тях вече утвърдени – като Татяна Христева и Наско Велчев. Към „обичайните заподозрени“ за втори път се присъединиха Диляна Глушкова, Ралица Георгиева, Мирослав Митрев, Петър Р. Петров. За пръв път в състава влезе и Ангел Пелтеков, когото добре познаваме от ученическите постановки на Младежкия театър в гимназията.

    Неузнаваем на сцената се появи и Иван Караславов – преобразен, напълно излязъл от собствените си черти, той се превъплъти в дядо Ноко и доказа, че може да играе образи, далеч от неговата същност.

    Никой не се изненада от актьорската игра на Ана Сиракова - тя отново беше във вихъра си, но този път подчинявайки се на мъжа си кмет – Петър Караславов

    Елена Стойчева, Петър Петров, Атанаска Велчева доказаха, че малките роли също могат да са благодатни и да бъдат изпълнени със съдържание, ако се изпълняват от талантливи актьори.

    В помощ на спектакъла бяха озвучителят Константин Тенев, и отговарящият за осветлението Стоян Йорданов.

    Читалищните актьори бяха поздравени заслужено с цветя и благодарност  от Управителния съвет на читалището, цветя бяха поднесени и от името на кмета на Общината

    Да излезеш в самодеен спектакъл е жертва в името на театъра. Цената е свободното време, понякога семейството и приятелите. Но самодейците я плащат в името на изкуството, за да предадат емоцията на всички нас. Те просто играят от сърце и душа, независимо на каква цена.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини