11 знайковци от Първомай получиха правото да се явят на Националния кръг на "IT Знайко"

11 деца от Първомай получиха резултати на областния кръг на IT Знйко, които им позволяват да се явят на национално ниво.

8 от тях са ученици от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Безспорно най-голям е успехът на седмокласничката Даниела Колева и екипът на петокласничките Елица Николаева, Мария Димитрова, Мартина Досева и Мила Георгиева. Те се класират в група А и имат право на участие в националния кръг на състезанието без да заплащат такса. Даниела има 820 точки, отборът – 800, което е само с 20 точки по- малко от първите в класирането на техните категории.

На финалите в група В се класират Павел Аргиров от 6 клас и екипът Христо Добриков и Иван Зл. Иванов. Те също получават право на участие във финала.

Достойно се представи и и екипът Ани Запрянова и Даниела Костадинова, които остават резерви за националния кръг.

Като хората с най-голям принос за успехите им, децата сочат своите учителки Таня Сребрева и Ваня Георгиева.

Другите три деца от Първомай, постигнали високи резултати са ученици от ОУ „Георги Караславов“. Индивидуално в група В е класиран Запрян Павлов при петокласниците и екипът от 6 клас Мирела Ангелова и Николай Банев. Те са ученици на Петя Жекова и Запрян Иванов.

Все още не са публикувани резултатите при малките – от 1 до 3 клас, където също се очаква да има класирани от Първомай знайковци. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини