"Знайковците" от СОУ донесоха две първи и две втори места на училището си

Иван Златанов, Даниела Колева, СимонаСтоева, Боряна Вълкова, Кристина Стоева и Атанас Радичев

Симона Стоева и Боряна Вълкова са най – големите „знайковци“ за 7 и 8 клас. Ученичките от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ завоюваха първите места в техните класове на националния кръг на състезанието „IT Знйко+“. В отбора на училището това не са единствените награди. На второ място за 5 клас се класира Даниела Колева, а подгласничка на Боряна за 8 клас е Кристина Стоева. За оригинална идея е отличен Атанас Радичев, а за достойно представяне – Иван Златанов и двамата от 5 клас.

Децата можеха да избират межу 4 теми по които работеха в продължение на 2 часа: „Моята магическа пръчка“, „Приятели“, „Симетрията“ и „Гората“. Повечето от състезателите бяха избрали „Приятелите“, но Боряна се спря на предизвикателната „Симетрия“.

„IT Знайко“ не е само състезания, в което учениците да покажат своите способности и знания. Това е място за контакти, обмен на идеи и много забавления. На втория ден ученици обединени в отбори само по класа, в който учат, изграждаха с подръчни материали „Град на бъдещето“. Социалният елемент присъстваше във включването им в инициативата на bТВ „Да изчистим България заедно“. Събитието завърши с купон – карнавал на цветовете, на който всяко дете трябваше да е облечено само в един цвят. 160 деца играха българско хоро и подкрепяйки българското се включиха в каузата на Richmart Vintage.

 Ръководителите на първомайските знайковци Ваня Георгиева и Таня Сребрева благодарят на община Първомай, която обезпечи финансово пътуването и участието на децата в този прекрасен и емоционален форум.

Две седмици по – рано в националния кръг на „IT Знайко“ за деца от начален курс се включиха и първокласниците Атанас Грозев, Васил Атанасов от ОУ „Георки Караславов“ и Ана-Мария Стефанова от СОУ. Те също бяха отличени за оригинална идея.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мо
    мохамед
    1 -2
    20:12, 19 май 2015
    Кирляковице кундуз дърт, а ти ко си донесла? Атвечай дърто не се срамувай!
    • Pa
      parv_net
      0 0
      20:15, 19 май 2015
      Как пък не се научи да ми пишеш името без грешка?!?!
Последни новини