"Борислав" е на бараж за "В" група

В 90-тата минута, два кръга преди края на първенството, „Борислав“ спечели правото да играе на бараж, след като победи Белозем“ с 3:1.

В 28 кръг на А областната футболна група „Борислав“ - постигна поставената му цел – да играе бараж за влизане във „В“ група. Всичко в полза на първомайци се разви в 90-тата минута, но не на техния мач, а в срещите на преките им съперници. Точно тогава падна изравнителния гол на Житница в мача им с Куклен, който завърши 2:2. Пак в последната минута „Марица“ - Милево вкара победно попадение на „Спортист“ - Голям чардак и оформи крайното 2:1. Така „Борислав“ прибави 3 точки към актива си. С тях аванса му пред Куклен е вече 6 недостижими точки и изпревари чардаклиите, заемайки първа позиция. Очаква се първомайци в оставащите два мача да не загубят аванса си.

Срещата срещу Белозем започна и завърши с тотално надмощие на първомайци. Въпреки това, почивката дойде при резултат 1:1. Първо откри Гюрсел Вели, а домакините изравниха от дузпа. До края на срещата пропуските пред вратата на домакините бяха много. Най – напред Янеца вкара за 2:1, а Добрин Милчев оформи крайното 1:3. В 90-та минута за Белозем беше отсъден още един наказателен удар, но този път той не се превърна в гол.

Оттук нататък, след края на шампионата предстоят 4 „полуфинални срещи“ на неутрален терен. В тях ще се срещнат след жребий първите от всяка областна група в Югоизточна България – Смолян, Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. Ако първите нямат детско – юношеска школа или не желаят да влизат в горния ешалон, ще бъдат поканени следващите ги. Треньорът на „Борислав“ - Митко Янчев каза, че вече са почти известни евентуалните им съперници – Мадан от смолянската група, Харманли от хасковската, Джебел от Кърджалийската; Чирпан са заявили, че няма да продължат, Аполон от Сливен и „Бояджик“ от Ямбол. Като най- труден се очертава отборът на Средец - „Агрокорн“, водач в бургаската група.

Готови сме да се срещнем с всеки, но определено „Агрокорн“ е най- опасният противник. След тези 4 срещи, с победителите ще има още две, също на неутрален терен, без реванш. Двата отбора, които ги спечелят догодина ще играят във „В“ група.

За баража, когато стане ясно на кой стадион ще играе „Борислав“, ще бъде организиран транспорт за феновете на отбора – обещаха от ръководството на клуба.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Се
    селянин
    2 -3
    10:01, 19 май 2015
    ко ма интересува ?
    • Фе
      ФЕН
      0 0
      16:33, 19 май 2015
      Абе селянин ще ти кажа какво те интересува. Ходи поливай пипера и не се изказвай. Чудесна статия , добре описан регламент за по нататъка в баражите. Като станат ясни дати , съперници и стадиони пак да се публикуват моля :) Успех на момчетата , с вас сме .
  • 2
    На
    Насето
    1 -1
    12:58, 19 май 2015
    Успех момчета
  • 3
    Si
    simf
    0 0
    20:32, 19 май 2015
    ако загубят оставащите срещи какво става.
  • 4
    Фе
    фен
    1 0
    20:46, 19 май 2015
    Нищо вече и на теория са на бараж заради по Добро съотношение в двубоите с прекия конкурент куклен победа с 5 на 1 и загуба с 2 на 0

Случаен виц

Последни новини