17 °C

"Знайковците" от СОУ донесоха две първи и две втори места на училището си

Иван Златанов, Даниела Колева, СимонаСтоева, Боряна Вълкова, Кристина Стоева и Атанас Радичев

Симона Стоева и Боряна Вълкова са най – големите „знайковци“ за 7 и 8 клас. Ученичките от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ завоюваха първите места в техните класове на националния кръг на състезанието „IT Знйко+“. В отбора на училището това не са единствените награди. На второ място за 5 клас се класира Даниела Колева, а подгласничка на Боряна за 8 клас е Кристина Стоева. За оригинална идея е отличен Атанас Радичев, а за достойно представяне – Иван Златанов и двамата от 5 клас.

Децата можеха да избират межу 4 теми по които работеха в продължение на 2 часа: „Моята магическа пръчка“, „Приятели“, „Симетрията“ и „Гората“. Повечето от състезателите бяха избрали „Приятелите“, но Боряна се спря на предизвикателната „Симетрия“.

„IT Знайко“ не е само състезания, в което учениците да покажат своите способности и знания. Това е място за контакти, обмен на идеи и много забавления. На втория ден ученици обединени в отбори само по класа, в който учат, изграждаха с подръчни материали „Град на бъдещето“. Социалният елемент присъстваше във включването им в инициативата на bТВ „Да изчистим България заедно“. Събитието завърши с купон – карнавал на цветовете, на който всяко дете трябваше да е облечено само в един цвят. 160 деца играха българско хоро и подкрепяйки българското се включиха в каузата на Richmart Vintage.

 Ръководителите на първомайските знайковци Ваня Георгиева и Таня Сребрева благодарят на община Първомай, която обезпечи финансово пътуването и участието на децата в този прекрасен и емоционален форум.

Две седмици по – рано в националния кръг на „IT Знайко“ за деца от начален курс се включиха и първокласниците Атанас Грозев, Васил Атанасов от ОУ „Георки Караславов“ и Ана-Мария Стефанова от СОУ. Те също бяха отличени за оригинална идея.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Мо
  мохамед
  1 -2
  20:12, 19 май 2015
  Кирляковице кундуз дърт, а ти ко си донесла? Атвечай дърто не се срамувай!
  • Pa
   parv_net
   0 0
   20:15, 19 май 2015
   Как пък не се научи да ми пишеш името без грешка?!?!

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини