Деца се класираха за "големия финал" на IT Знайко

Първокласниците от дебърското училище „Георги Караславов“ Антоанета Иванова и Мерал Муса се класираха в група „А“ на областния кръг „IT Знайко“. Възпитаниците на Петя Жекова заеха второто и третото място със съответно 910 и 820 точки от 1000 възможни. Това им дава възможност да се явят на националния кръг без да плащат такса за участие. Валентина Кирякова, Лиляна Караманова и Теодор Семерджиев от същото училище и Несрин Юсеин от СУ „Златаров“ се представиха също много добре и също получиха правото да се явят на на „Големия финал“ на националния кръг. При второкласниците това право получи и Денислав Георгиев от дебърското училище.

На „малкия финал“ ще се явят още 5 ученици от клуба по Информационни технологии с ръководител Нина Ангелова и трима от Дебър. Тази година децата работят по темите „Пролетни вълшебства“, „Аз и роботите“ и „Приказен свят“. Националният кръг ще се проведе между 12 и 14 април.

Класирането за учениците от 5-8 клас предстои да бъде публикувано.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гл
    Гласът
    2 0
    08:58, 31 мар 2019
    Е най-после и за нещо случило се и в друго училище . Защото за Златаровци всичко се знае кога ядат кога серат и всичко останало.
  • 2
    Ко
    Колега
    1 0
    21:11, 1 апр 2019
    Поздравления за колежката Жекова и нейните възпитаници. Постиженията на учениците говорят за много добре свършена работа и висок професионализъм. Успех на националния кръг!
Последни новини