4 °C

Бадминтонистите от "Атлет" се представиха успешно в състезание с по-големи съперници

Изображение 1 от 5

  Михаела Чепишева се завърна със сребърен и бронзов медал от Републиканското състезание по бадминтон до 15 години, който се проведе в Хасково. В него участие взеха 84 девойки и 78 юноши. Михаела отпадна на четвъртфиналите на единично. Среброто завоюва в смесена двойка със Стивън Николаев от Стара Загора, а за бронзът си партнираше с Михаела Златанова от „Бенковски“ - Пазарджик.

  На 5-8 място на сингъл останаха Елеонора Иванова и Светослав Раев. Същата позиция Елеонора зае и в двойка с Богомила Марчева от Хасково и първомайската двойка Светослав Раев – Николай Давчев, на които съвсем малко не им стигна, за да спечелят и медал.

  Клубната емблема защитаваха Георги Манчев, Михаил Иванов и Атанас Бозов.

  Повечето от състезателите на "Атлет" все още не са достигнали до тази възрастова група и постигат резултатите си мерейки сили с по-големи и по-зрели от тях противници. 

  В същото време в Италия се проведе международен турнир U19, на който Христомира Поповска стана шампион на двойки, побеждавайки заедно с Мария Делчева от Стара Загора двойки от Испания, Италия, Русия и на финала о Румъния с по 2:0.

  По пътя към почетната стълбичка Христомира беше спряна от представителка на Франция.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини