Напусна ни Янка Чобанова

Изображение 1 от 2

    Педагогическият колектив на ДГФ "8 март" съобщи, че след тежко боледуване ни напусна  детската учителка и дългогодишен синдикален лидер Янка Димитрова Чобанова.

    Родена на 02.10.1956 г в град Първомай, тя беше част от колектива на детското заведение ”Осми март”. В сферата на образованието- като педагог в ясла и детски учител – е работила 40 г. Богатият ѝ професионален опит и натрупаната рутина във възпитателно-образователната работа я отличаваха като учител с нетрадиционни идеи и новаторски стил при работа с децата. Тя умело провокираше у тях творческо мислене и желание за изяви.

    Като професионалист нейните колеги ще я помнят като комуникативна, прецизна и много отговорна в пряката си дейност. Човек, който следеше с интерес, проучваше и прилагаше новостите и добрите педагогически практики, свързани с методиката на педагогическия процес. Себеуважението, изградено на личните ѝ достойнства,ѝ помагаше да отстоява докрай позициите си. През 2009 г. ЯнкаЧобанова беше удостоена с наградата на община Първомай за „Учител на годината“.

    Над 20 години тя беше и лидер на Синдиката на българските учители в Първомай. Ще я запомним с неугасващия ѝ ентусиазъм и активността ѝ в социалния диалог между община, директори и училищни служители, в името на достойния живот и подобряване на условията на колегите ѝ.

    Поклон пред паметта ѝ!

    Погребението ще бъде утре - 18.03.2017 година от 11 часа на гробищния пак в Първомай.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ша
      ШахМат
      2 -1
      12:04, 17 мар 2017
      Да почива в мир!

      P.S.: А какво е "8 Мат"?
    Последни новини