22 °C

10 точки ще обсъждат съветниците на предстоящата сесия

10 са точките в обявения проект за дневен ред на предстоящата редовна сесия на Общински съвет.

Кметът Папазов внася отчета си за изпълнението на решенията на местния парламент през второто полугодие на 2016 година. В този период са били изпълнени 19 решения, взети преди 1 юли 2016 година. 67 са решенията, приети от съветниците през второто полугодие. От тях 51 са приключени, 15 са в процедура на изпълнение, а 1 решение е отменено.

Ще бъде разгледана докладната записка на Ружди Салим за разпределението на мерите и пасбищата в общината, както и правилата за ползването им и годишния план за паша.

По предложение на на Николай Митков ще бъдат разгледани статута на терени, които фирми искат да бъдат закупени и използвани по начин, различен от настоящия, както и отдаването под наем на обекти и терени, чиито договори изтичат.

Кметът Папазов заявява желание Община Първомай да кандидатства по процедурата „Транснационални партньорства за заетост и растеж“. Допустимите дейности по проектите са свързани с иновативни модели , практики, услуги; повишаване на капацитета на партньорите и методиките за оценяване на практики, постигнати резултати и приложимостта им, изготвяне на специфични анализи, изготвяне или включване в партньорски мрежи. За реализирането на проекта трябва да има чуждестранен партньор с опит в трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подход при намиране на решения за общи проблеми и т.н.

Редовната сесия на Общински съвет - Първомай е обявено за 23 февруари, от 17.30 часа в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Г.
  Г.Г
  12 -1
  13:40, 21 фев 2017
  Кви решения кви пет лева бе.Целия град е разбит ,като след бомбардировки ,а вие с някви глупости се занимавате.АСВАЛТТТТТТ.
  • Го
   Гошо
   2 -2
   17:16, 21 фев 2017
   Асффффффффалт
 • 2
  Ан
  анго е велик
  9 -1
  14:40, 21 фев 2017
  Не е Важно дали целият град е разбит.Важно е някой да ви здрависва и оправя иновативно.И така до следващите избори.
 • 3
  Ча
  чана Вана
  10 -1
  15:38, 21 фев 2017
  Госпожо Кирякова, моля те преведи на Български език цялата камара от думи , съдържащи се в тази процедура:"Транснационално партньорство............"Какво ще се направи за Общината и хората и, с какво ще се подобри живота в нея,ще спре ли нейното бавно и мъчително обезлюдяване. Или ако използвам езика на написаното, едва ли разбираем и за чиновниците от Общината, бих желала да зная: Кои са тези иновативни модели и кое ще е иновативното в тях?Кои практики и услуги ще обхващат. Кои ще са партньорите и кой капацитет ще им бъде увеличен-физическия, умствения или финансовия? И така на татък ни разясни всички написани алабализми в т.ч. и специфичността на анализите за тяхната ефективност а не ефектност!Бих желала да олуча отговор и натова, кои общи проблеми на Общината и чуждестранния ппартньор с опит ще решаваме освен усвояване опита по консумиране на средствата от инициативата чрез задгранични посещения организирани от Кмета и с участието на постоянни лица от Администрацията по няколко пъти в годината.Бих си позволила участие в Сесията като слушател но не искам да си губя времето защото няма кой да ми даде отговор на тези въпроси За това уважаема госпожо Кирякова аз и моите колежки оставме с надеждата, че ще ни дадете този отговор Вие а не онези, които храним с данъците си защото знаем предварително тяхните възможности за отговор! В очакване: Група граждани.
 • 4
  Г.
  Г.Г.
  2 -1
  18:24, 21 фев 2017
  Асфалт е на български, а асвалт е на пъромайски.Фендъ ти ли си бе.
 • 5
  12
  123
  6 0
  22:31, 22 фев 2017
  Я не ни занимавайте с тази сбирщина профани! Напишете поне едно полезно нещо дето тези пуяци са свършили за града и хората му?

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини