16 °C

10 точки ще обсъждат съветниците на предстоящата сесия

10 са точките в обявения проект за дневен ред на предстоящата редовна сесия на Общински съвет.

Кметът Папазов внася отчета си за изпълнението на решенията на местния парламент през второто полугодие на 2016 година. В този период са били изпълнени 19 решения, взети преди 1 юли 2016 година. 67 са решенията, приети от съветниците през второто полугодие. От тях 51 са приключени, 15 са в процедура на изпълнение, а 1 решение е отменено.

Ще бъде разгледана докладната записка на Ружди Салим за разпределението на мерите и пасбищата в общината, както и правилата за ползването им и годишния план за паша.

По предложение на на Николай Митков ще бъдат разгледани статута на терени, които фирми искат да бъдат закупени и използвани по начин, различен от настоящия, както и отдаването под наем на обекти и терени, чиито договори изтичат.

Кметът Папазов заявява желание Община Първомай да кандидатства по процедурата „Транснационални партньорства за заетост и растеж“. Допустимите дейности по проектите са свързани с иновативни модели , практики, услуги; повишаване на капацитета на партньорите и методиките за оценяване на практики, постигнати резултати и приложимостта им, изготвяне на специфични анализи, изготвяне или включване в партньорски мрежи. За реализирането на проекта трябва да има чуждестранен партньор с опит в трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подход при намиране на решения за общи проблеми и т.н.

Редовната сесия на Общински съвет - Първомай е обявено за 23 февруари, от 17.30 часа в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Г.
  Г.Г
  12 -1
  13:40, 21 фев 2017
  Кви решения кви пет лева бе.Целия град е разбит ,като след бомбардировки ,а вие с някви глупости се занимавате.АСВАЛТТТТТТ.
  • Го
   Гошо
   2 -2
   17:16, 21 фев 2017
   Асффффффффалт
 • 2
  Ан
  анго е велик
  9 -1
  14:40, 21 фев 2017
  Не е Важно дали целият град е разбит.Важно е някой да ви здрависва и оправя иновативно.И така до следващите избори.
 • 3
  Ча
  чана Вана
  10 -1
  15:38, 21 фев 2017
  Госпожо Кирякова, моля те преведи на Български език цялата камара от думи , съдържащи се в тази процедура:"Транснационално партньорство............"Какво ще се направи за Общината и хората и, с какво ще се подобри живота в нея,ще спре ли нейното бавно и мъчително обезлюдяване. Или ако използвам езика на написаното, едва ли разбираем и за чиновниците от Общината, бих желала да зная: Кои са тези иновативни модели и кое ще е иновативното в тях?Кои практики и услуги ще обхващат. Кои ще са партньорите и кой капацитет ще им бъде увеличен-физическия, умствения или финансовия? И така на татък ни разясни всички написани алабализми в т.ч. и специфичността на анализите за тяхната ефективност а не ефектност!Бих желала да олуча отговор и натова, кои общи проблеми на Общината и чуждестранния ппартньор с опит ще решаваме освен усвояване опита по консумиране на средствата от инициативата чрез задгранични посещения организирани от Кмета и с участието на постоянни лица от Администрацията по няколко пъти в годината.Бих си позволила участие в Сесията като слушател но не искам да си губя времето защото няма кой да ми даде отговор на тези въпроси За това уважаема госпожо Кирякова аз и моите колежки оставме с надеждата, че ще ни дадете този отговор Вие а не онези, които храним с данъците си защото знаем предварително тяхните възможности за отговор! В очакване: Група граждани.
 • 4
  Г.
  Г.Г.
  2 -1
  18:24, 21 фев 2017
  Асфалт е на български, а асвалт е на пъромайски.Фендъ ти ли си бе.
 • 5
  12
  123
  6 0
  22:31, 22 фев 2017
  Я не ни занимавайте с тази сбирщина профани! Напишете поне едно полезно нещо дето тези пуяци са свършили за града и хората му?

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини