12 °C

10 точки ще обсъждат съветниците на предстоящата сесия

10 са точките в обявения проект за дневен ред на предстоящата редовна сесия на Общински съвет.

Кметът Папазов внася отчета си за изпълнението на решенията на местния парламент през второто полугодие на 2016 година. В този период са били изпълнени 19 решения, взети преди 1 юли 2016 година. 67 са решенията, приети от съветниците през второто полугодие. От тях 51 са приключени, 15 са в процедура на изпълнение, а 1 решение е отменено.

Ще бъде разгледана докладната записка на Ружди Салим за разпределението на мерите и пасбищата в общината, както и правилата за ползването им и годишния план за паша.

По предложение на на Николай Митков ще бъдат разгледани статута на терени, които фирми искат да бъдат закупени и използвани по начин, различен от настоящия, както и отдаването под наем на обекти и терени, чиито договори изтичат.

Кметът Папазов заявява желание Община Първомай да кандидатства по процедурата „Транснационални партньорства за заетост и растеж“. Допустимите дейности по проектите са свързани с иновативни модели , практики, услуги; повишаване на капацитета на партньорите и методиките за оценяване на практики, постигнати резултати и приложимостта им, изготвяне на специфични анализи, изготвяне или включване в партньорски мрежи. За реализирането на проекта трябва да има чуждестранен партньор с опит в трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подход при намиране на решения за общи проблеми и т.н.

Редовната сесия на Общински съвет - Първомай е обявено за 23 февруари, от 17.30 часа в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Г.
  Г.Г
  12 -1
  13:40, 21 фев 2017
  Кви решения кви пет лева бе.Целия град е разбит ,като след бомбардировки ,а вие с някви глупости се занимавате.АСВАЛТТТТТТ.
  • Го
   Гошо
   2 -2
   17:16, 21 фев 2017
   Асффффффффалт
 • 2
  Ан
  анго е велик
  9 -1
  14:40, 21 фев 2017
  Не е Важно дали целият град е разбит.Важно е някой да ви здрависва и оправя иновативно.И така до следващите избори.
 • 3
  Ча
  чана Вана
  10 -1
  15:38, 21 фев 2017
  Госпожо Кирякова, моля те преведи на Български език цялата камара от думи , съдържащи се в тази процедура:"Транснационално партньорство............"Какво ще се направи за Общината и хората и, с какво ще се подобри живота в нея,ще спре ли нейното бавно и мъчително обезлюдяване. Или ако използвам езика на написаното, едва ли разбираем и за чиновниците от Общината, бих желала да зная: Кои са тези иновативни модели и кое ще е иновативното в тях?Кои практики и услуги ще обхващат. Кои ще са партньорите и кой капацитет ще им бъде увеличен-физическия, умствения или финансовия? И така на татък ни разясни всички написани алабализми в т.ч. и специфичността на анализите за тяхната ефективност а не ефектност!Бих желала да олуча отговор и натова, кои общи проблеми на Общината и чуждестранния ппартньор с опит ще решаваме освен усвояване опита по консумиране на средствата от инициативата чрез задгранични посещения организирани от Кмета и с участието на постоянни лица от Администрацията по няколко пъти в годината.Бих си позволила участие в Сесията като слушател но не искам да си губя времето защото няма кой да ми даде отговор на тези въпроси За това уважаема госпожо Кирякова аз и моите колежки оставме с надеждата, че ще ни дадете този отговор Вие а не онези, които храним с данъците си защото знаем предварително тяхните възможности за отговор! В очакване: Група граждани.
 • 4
  Г.
  Г.Г.
  2 -1
  18:24, 21 фев 2017
  Асфалт е на български, а асвалт е на пъромайски.Фендъ ти ли си бе.
 • 5
  12
  123
  6 0
  22:31, 22 фев 2017
  Я не ни занимавайте с тази сбирщина профани! Напишете поне едно полезно нещо дето тези пуяци са свършили за града и хората му?

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини