Политическите сили си разпределиха местата в секционните комисии

ББЦ отказаха не само да участват на изборите за 44 Народно събрание, но няма да имат и представители в секционните комисии в община Първомай. На проведените консултации на партиите, които са били представени в предишния парламент ББЦ не е изпратило свой представител.

На поканата за среща при кмета на общината Ангел Папазов и в присъствието на секретаря Ана Николова са се отзовали за Партия „ГЕРБ” - Бальо Балев, за Коалиция „БСП лява България” – Николай Митков; Мурат Али, от името на Партия „ДПС”; за Коалиция „Реформаторски блок” – Ангел Чолаков; за Коалиция „Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО” – Делчо Динков; за Коалиция „АБВ” – Стоян Стоянов и за Партия „Атака” - Магдалена Хубинова.

Решено е да има 39 постоянни секции, а при събрани над 10 заявления да бъде формирана и една подвижна секция за хора с увреждания, които не могат да стигнат до секционната комисия, но искат да упражнят правото си на глас. Партиите са се споразумели за квотите на местата в комисиите и техните ръководства, като за ББЦ са били предвидени 6,17% .

Като взе предвид отказа на Коалиция „България без цензура” за участие в разпределението на съставите на СИК, Ана Николова – секретар на община Първомай, предложи на присъстващите представители на политическите партии и коалиции от партии вариант на разпределение на местата в СИК, съответстващ на изискванията. Според него: ГЕРБ ще имат 39 ръководни места, БСП – 23, ДПС – 18, Реформаторският блок – 13, Патриотичен фронт – 10, Атака - 7 и АБВ – 7 места. Секционните комисии ще се състоят от 7 или 9 члена, общо за общината 333.

Всички представители на политическите партии и коалиции от партии са потвърдили, че съгласно получените квоти в срок до 17.00 часа на 23.02.2017 г. ще представят своите писмени предложения за състав на СИК. Заместването се извършва с решение на РИК.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини