15 °C

Виктория Николаева поздрави митрополит Николай от името на 4000 деца

Изображение 1 от 6

  Първомайският талант Виктория Николаева поздрави дядо Николай от името на 4000 деца изучаващи СИП Религия в Пловдивска епархия. Поводът беше 10 години от интронизацията на дядо Николай за Пловдивски митрополит. Празничната литургия беше водена лично от българския патриарх Неофит. Той награди дядо Николай с най-високия орден "Св.Иван Рилски"-първа степен и кръст. Висока църковна награда-орден "Св. апостол Йоан Богослов получи Пловдивският митрополит и от украинската православна църква. Бяха прочетени и поздравителни адреси от премиера проф. Огнян Герджиков и омбудсмана Мая Манолова. Гост беше и Симеон Сакскобургготски, на който владиката специално благодари. На събитието присъства и кметът Папазов.

  Да приветства митрополита, Виктория беше избрана между всички изучаващи Религия деца в епархията. Поканата е получила от организаторите на събитието, а речта си е написала с малко помощ от мама.

  В приветствието си към митрополит Николай тя каза:

  „Благодарение на Вас, над 4000 деца на Пловдивска епархия изучават СИП Религия и ще бъдат много щастливи и доволни, ако Православието се въведе в училищата като задължителен учебен предмет“.

  Тя благодари както за осигурените помагала, така и за ежегодните конкурси, в които децата изявяват своите таланти да рисуват и пишат.

  Наред с това, Вики се обърна с молитва към Бог за здраве на дядо Николай и успешно управление на Пловдивска епархия.

  Развълнуван от думите митрополитът отговори: "Детските молитви са най-силни, защото са най-чисти."

  Накрая Вики връчи стотици картички и писма, изпратени от децата в епархията.

  Виктория Николаева е ученичка в ОУ Св.св. Кирил и Методий“ и изучава СИП Религия от първи клас. Мнозина я познават като талантлива певица, но не веднъж е показвала, че умее да танцува, да пише, че е отлична актриса, че се справя чудесно и с математиката.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ам
   Амин
   9 -7
   10:26, 14 фев 2017
   Браво, Вики. Всички първомайци сме горди с теб и съпреживяваме честта, която ти е оказана, да бъдеш избрана сред всички деца, изучаващи религия в епархията.
   Умно говори Дядо Николай: "Детските молитви са най-силни, защото са най-чисти."
   Да му пожелаем здраве и дълги години да ни води.
  • 2
   Ам
   Амин
   7 -7
   10:43, 14 фев 2017
   Да пожелаем на нашия Кмет - г-н Папазов (снимка 2, отляво), чието присъствие на събитието е признание за него от Владиката, с Божията помощ успешно да управлява града.
   Амин.
  • 3
   Жи
   Жител на Първомай
   9 -5
   14:37, 14 фев 2017
   Познавам Вики лично и мога да твърдя, че тя е едно добро, лъчезарно и всестранно развито дете! Тя пее и танцува прекрасно, участва в множество конкурси и състезания, от които е печелила неведнъж медали и грамоти. Изучава СИП религия от 1 клас и миналата година спечели най -голямата си награда - специалната награда на патриарх Неофит за есе на тема "Возкресение Христово". В училище е пълна отличничка. Включва се активно и в публични изяви и не се учудвам, че това е нейното поредно на високо ниво постижение. Браво Вики! Ти си гордост за семейството си и за хората, които те познават! Бъди жива и здрава и много успешна! Продължавай все така напред смело и целеустремено!

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  03 мар 2021
  Последни новини