2 °C

Обръщение на кмета Николай Митков по случай Новата 2021 година

Скъпи съграждани, жители на община Първомай,

В края на всяка година претегляме свършено и несвършено, правим равносметка на това, което сме постигнали и очертаваме пътя за бъдещето. Всеки от нас сигурно открива своите  основания да бъде  удовлетворен  от  вложените сили и умения в постигането на поставените цели. Препъваме  се в трудностите на ежедневието, но това ни мотивира да работим усърдно, да мечтаем смело и да реализираме надеждите си за едно по-добро бъдеще.

2020-та беше година на изпитания, на криза и в същото време година на възможности.

В годината на световна пандемия своя професионализъм за пореден път доказа общинската ни болница. Лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички други служители на МБАЛ – Първомай влязоха смело в необичайната битка с СOVID – 19 и продължават да се сражават за живота на своите пациенти.

Учители и ученици доказаха способността си да работят в електронна среда и смело мога да твърдя, че 2020 година даде нови възможности за образованието в община Първомай. Преподавателите се справиха със ситуацията благодарение на желанието си да се развиват и желанието да предадат знанията си.

По време на пълното затваряне на държавата на своя пост останаха и служителите на Общинска администрация, които работиха ефективно за реализиране на поставените от обществото задачи.

Безспорно годината беше тежка в икономически аспект. През месеците май-юни се достигнаха  забравени нива на безработица, отразила се на доходите на населението. Радващо е, че няма фалирали предприятия и безработицата постепенно се снижава до 7 % в края на годината.

При други тежки обстоятелства, пожарникарите от Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението-Първомай, заедно с доброволци от селата Брягово, Драгойново, Искра успешно се пребориха с пожари, възникнали в землищата на селата и заплашващи населението им.

Живеем във време на изпитания, преживяваме трудности и правим не леки  избори: за по-доброто или по-малкото зло. И винаги се опитваме да постъпваме така, че да не изневерим на добротата и човечността, които носим в сърцата си. 170  наши съграждани, попаднали в социална изолация, получиха и ще получават топъл обяд, осигурен по програма от община Първомай. В това дело бяхме подпомогнати от редица дарители: Димитър Минев, Теодора Балабанова, сестрите Нели и Адриана Костадинови, Петър Йорданов, Деметра Начев. Към тяхното дело можем да добавим организираната от  Димитър Желязков акция в подкрепа на филиала на Спешна помощ в Първомай и дарението на съгражданина ни Веселин Георгиев. Благодаря на десетките граждани, включили се в благотворителните акции за града и общината ни!

2020 година беше тъжна година за културата и спорта в общината. Не само защото редица събития отпаднаха от годишните планове. За пръв път не бяха проведени Майските културни тържества, Празникът на тракийската музика. Дни след дълго чакана премиера ни напусна заслужилият читалищен деятел Иван Караславов.  Първомайският волейбол загуби един от ентусиастите си, организатор и спомоществовател – Костадин Топузов, а футболът – обичания треньор Иван Рашев.

Състезателите на различни клубовете не успяха да участват в много турнири и шампионати. Но кризата даде шанса и времето да бъде почти завършена залата по бадминтон и се надяваме през следващата година там да бъдат проведени и първите турнири.

В същото време беше изпълнявана инвестиционната програма на общината – ремонтирани са 2,2 км улици в града, ограден е гробищният парк, в редица села бяха направени дълго отлагани ремонти.

Добрата работа на Общинската администрация с Общинския съвет дават резултат и показват, че комуникацията и работата с мисъл за Първомай е единственият начин да се развива общината.

2021 година  и за нас жителите на община Първомай, и за България ще е изпълнена с много предизвикателства, но и амбиция да докажем, че заедно можем да правим добрите неща за общността.

За всички нас ще е важно, както и досега, да проявим  и добра воля, и здрав разум. Само така съвместните ни действия, убеден съм, ще донесат желаните резултати.

В тези светли празнични дни  Ви желая да откриваме пристана за най-искрената сърдечност и най- топлите пожелания към близките си, към приятели и непознати хора дори.

 „Бъдете здрави!“, това е основното богатство, което ви пожелавам.

Да посрещнем Новата 2021 година с радост и светли чувства. Да си пожелаем мирни  и  по – добри дни !

Успешна, радостна и щедра  Нова Година на Вас и Вашите семейства!

Николай Митков

кмет на община Първомай

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини