Приветствие на Председателя на Общинския съвет Христи Вълчев по случай Коледа и Нова Година

Уважаеми жители на Община Първомай,

Скъпи съграждани!

В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници отправям към Вас най-сърдечни пожелания за здраве, късмет, мир и благополучие.

Изпращаме поредната трудна и изпълнена с предизвикателства година. Още преди да е избледняла сянката на безпрецедентната пандемия, хоризонтът беше помрачен от агресията на един самозабравил се диктатор, който разпали братоубийствена война с непредвидими последици за целия свят. Повече от всякога сега е важно да бъдем сплотени, да носим доброта в сърцата си и смело да гледаме напред. Важно е да съхраним жизнената енергия и градивния оптимизъм, благодарение на които нашият народ е оцелял в далеч по-тежки времена.

Въпреки трудностите, през последните години с общи усилия успяхме значително да променим облика на нашата община. Все по-видими стават подобренията в инфраструктурата – пътища, улици, тротоари, паркове, осветление. Реновират се здравни заведения, училища и детски градини, спортни съоръжения. Разширява се кръгът от социални услуги. Нашият град става все по-привлекателен за частните инвеститори. Беше открит нов търговски център, предстои изграждането на първия в Източна Европа свръхмодерен завод за производство на елементи за роботизираната хирургическа система „Да Винчи”, търсенето на имоти за пръв път от много години започва да надхвърля предлагането. 

Разбира се, има още много какво да се желае - затова с воля и разум ще продължим напред! Убеден съм, че времето на застоя остана в миналото и в нашата община вече царува духът на обновлението и напредъка. Ние вярваме, че сме на прав път, че реалните успехи ще се множат и община Първомай все повече ще достига стандартите на цивилизования свят.

Нека да отпразнуваме Рождество Христово и да посрещнем Новата 2023 година с доброта в сърцето, светлина в душата и вяра в новото начало!

Желая Ви здраве, мир и благоденствие!

ХРИСТО ВЪЛЧЕВ

Председател на Общинския съвет – Първомай

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини