31 °C

"Кротнев" отново е заплаха за минаващите по "Любен Каравелов"

Изображение 1 от 2

  Рушащата се сграда на бившото шивашко предприятие „Георги Кротнев“ отново се превръща в реална заплаха за преминаващите покрай нея хора. От години пред живеещите на улицата стои нерешен проблемът с рушащият се покрив, падащите при по-силен вятър керемиди и парчета мазилка.

  Преди няколко години от общината пратиха писмо – предписание на собствениците да укрепят сградата. След като отговор не последва, от общината поставиха предпазна мрежа.

  С днешна дата мрежата е разкъсана и не изпълнява предназначението си, а живеещи наблизо и минувачи се страхуват, че следващият инцидент може да е с тях.

  Освен това, с въвеждането на новата схема на движение в централна градска част, автомобилите, които паркират на улица „Любен Каравелов“, трябва да са от страната на разпадащата се сграда.

  Само преди ден първомаец съобщи за инцидент с неговата кола, паркирана там по всички правила – парче тухла е огънало тавана ѝ. На това място спират автомобилите и техниката на ВиК, както и хората, които идват да си платят водата.

  В разговор със заместник-кмета Николай Митков, получихме обещание първата мярка да бъде незабавно ограничаване достъпа до района с предпазна лента. Следващата стъпка ще бъде да се потърси правно решение на проблема.

  По закон, ако собственикът не предприеме мерки за обезопасяване на сградата, общината трябва да го направи за своя сметка и след това по съдебен път да си търси парите. В бюджета на общината такъв разход не е предвиден и пари за укрепване или разрушаване няма. Има опасения, обаче, че ако това не стане, може да се наложи общината да търси пари за обезщетения.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Пр
   предложение
   2 0
   12:04, 14 фев 2017
   Решението не е да слагате ленти и други простотии, а да се принудят собствениците да се погрижат или да платят ремонта на сградата,ако все още не предприемат действия сградата се отнема и се продава на друг по-предприемчив човек и парите за общината.Независимо, че сегашните закони са в полза на" неприкосновената частна собственост", когато се застрашават хората би трябвало да са оправдани тези действия,а не да чакате да утрепят някой керемидите на сградата.

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020

  Случаен виц

  Последни новини