5 °C

"Кротнев" отново е заплаха за минаващите по "Любен Каравелов"

Изображение 1 от 2

  Рушащата се сграда на бившото шивашко предприятие „Георги Кротнев“ отново се превръща в реална заплаха за преминаващите покрай нея хора. От години пред живеещите на улицата стои нерешен проблемът с рушащият се покрив, падащите при по-силен вятър керемиди и парчета мазилка.

  Преди няколко години от общината пратиха писмо – предписание на собствениците да укрепят сградата. След като отговор не последва, от общината поставиха предпазна мрежа.

  С днешна дата мрежата е разкъсана и не изпълнява предназначението си, а живеещи наблизо и минувачи се страхуват, че следващият инцидент може да е с тях.

  Освен това, с въвеждането на новата схема на движение в централна градска част, автомобилите, които паркират на улица „Любен Каравелов“, трябва да са от страната на разпадащата се сграда.

  Само преди ден първомаец съобщи за инцидент с неговата кола, паркирана там по всички правила – парче тухла е огънало тавана ѝ. На това място спират автомобилите и техниката на ВиК, както и хората, които идват да си платят водата.

  В разговор със заместник-кмета Николай Митков, получихме обещание първата мярка да бъде незабавно ограничаване достъпа до района с предпазна лента. Следващата стъпка ще бъде да се потърси правно решение на проблема.

  По закон, ако собственикът не предприеме мерки за обезопасяване на сградата, общината трябва да го направи за своя сметка и след това по съдебен път да си търси парите. В бюджета на общината такъв разход не е предвиден и пари за укрепване или разрушаване няма. Има опасения, обаче, че ако това не стане, може да се наложи общината да търси пари за обезщетения.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Пр
   предложение
   2 0
   12:04, 14 фев 2017
   Решението не е да слагате ленти и други простотии, а да се принудят собствениците да се погрижат или да платят ремонта на сградата,ако все още не предприемат действия сградата се отнема и се продава на друг по-предприемчив човек и парите за общината.Независимо, че сегашните закони са в полза на" неприкосновената частна собственост", когато се застрашават хората би трябвало да са оправдани тези действия,а не да чакате да утрепят някой керемидите на сградата.

  Хороскоп за 04.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  04 мар 2021
  Последни новини