16 °C

"Кротнев" отново е заплаха за минаващите по "Любен Каравелов"

Изображение 1 от 2

  Рушащата се сграда на бившото шивашко предприятие „Георги Кротнев“ отново се превръща в реална заплаха за преминаващите покрай нея хора. От години пред живеещите на улицата стои нерешен проблемът с рушащият се покрив, падащите при по-силен вятър керемиди и парчета мазилка.

  Преди няколко години от общината пратиха писмо – предписание на собствениците да укрепят сградата. След като отговор не последва, от общината поставиха предпазна мрежа.

  С днешна дата мрежата е разкъсана и не изпълнява предназначението си, а живеещи наблизо и минувачи се страхуват, че следващият инцидент може да е с тях.

  Освен това, с въвеждането на новата схема на движение в централна градска част, автомобилите, които паркират на улица „Любен Каравелов“, трябва да са от страната на разпадащата се сграда.

  Само преди ден първомаец съобщи за инцидент с неговата кола, паркирана там по всички правила – парче тухла е огънало тавана ѝ. На това място спират автомобилите и техниката на ВиК, както и хората, които идват да си платят водата.

  В разговор със заместник-кмета Николай Митков, получихме обещание първата мярка да бъде незабавно ограничаване достъпа до района с предпазна лента. Следващата стъпка ще бъде да се потърси правно решение на проблема.

  По закон, ако собственикът не предприеме мерки за обезопасяване на сградата, общината трябва да го направи за своя сметка и след това по съдебен път да си търси парите. В бюджета на общината такъв разход не е предвиден и пари за укрепване или разрушаване няма. Има опасения, обаче, че ако това не стане, може да се наложи общината да търси пари за обезщетения.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Пр
   предложение
   2 0
   12:04, 14 фев 2017
   Решението не е да слагате ленти и други простотии, а да се принудят собствениците да се погрижат или да платят ремонта на сградата,ако все още не предприемат действия сградата се отнема и се продава на друг по-предприемчив човек и парите за общината.Независимо, че сегашните закони са в полза на" неприкосновената частна собственост", когато се застрашават хората би трябвало да са оправдани тези действия,а не да чакате да утрепят някой керемидите на сградата.

  Хороскоп за 17.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  17 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  17 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  17 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  17 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  17 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  17 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  17 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  17 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  17 май 2021
  Последни новини