9-годишен с книга "Как да говорим с момичетата" за 14 февруари

Книгата "Как да говорим с момичетата", написана от 9-годишния американец Алек Гривън, ще се появи навреме на британския пазар за празника на влюбените Свети Валентин, пише в. "Дейли телеграф".

Първоначално Алек написва "Как да говорим с момичетата" като памфлет за творчески проект. По съвет на учителите си той го продава на училищния панаир и дарява средствата за нова писта за бягане. Местните медии научават за памфлета и за една нощ той се превръща в огромен успех. Алек Гривън е поканен в шоуто на Елън де Дженерис.

След участието си малкият писател сключва договор с "Харпър Колинс". Издателството пуска на пазара книга от 46 страници, която в продължение на пет седмици е в списъка с бестселърите на "Ню Йорк таймс". През декември компания "Фокс" плати шестцифрена сума на Алек Гривън за правото да снима филм по неговото произведение.

Книгата ще се появи на пазара във Великобритания навреме за празника Свети Валентин и се очаква да пожъне същия успех, както в САЩ. Съветите, които Алек Гривън дава, са почерпени изцяло от наблюденията върху съучениците му. Малкият писател дава идеи за сресване на косата, за ограничаване на захарта. Гривън е стигнал до много прозрения, сред които се откроява следното: "73 процента от обикновените момичета зарязват момчетата, но процентът се покачва до 98, когато става въпрос за хубави момичета", припомня "Дейли телеграф".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини