Бадминтонисти от Първомай мериха сили в Печ

Изображение 1 от 2

    Децата до 13 години на „Атлет“ участваха в международен турнир по бадминтон в унгарския град Печ, откъдето се завърнаха пети в крайното класиране.

    Станимир Терзиев, Христо Костов, Калояна Налбантова, Цветина Попиванова и Александра Василева и единственият представител на друг отбор-Георги Киров от Стара Загора защитаваха цветовете на националния ни флаг на отборен турнир, в който по регламент участваха 10 държави. Децата станаха пети, като само две точки са ги деляха от по-доброто класиране. Треньорът Илиян Кръстев още съжалява за пропуснатия шанс да се наложат над домакините от Унгария.

    Очаквано много силно се представиха Калояна Налбантова и Цвети Попиванова, които записаха по 11 победи и само по една загуба. Въпреки, че Христо Костов и Александра Василева бяха по-малки от останалите състезатели, те също се представиха повече от достойно, а Христо дори получи награда за най-малък участник на турнира.

    Българчетата загубиха от съперниците си от Украйна и Унгария, а след това спечелиха всички отборни мачове – срещу Хърватска, Словения, Сърбия и Румъния.

    Шампиони станах представителите на Дания, следвани от Украйна и Чехия.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Кр
      крив
      1 -2
      14:46, 19 яну 2017
      Това е чудесно,
      но кой инвалид прави снимките?!?
    Последни новини