14 °C

Увеличават бройките за местни дейности в общината

Увеличаване на щатовете за изпълнението на делегираните от държавата местни дейности, иска кметът Папазов. Това включва позиции като озеленяване, осветление, чистота, поддръжка на пазари, ремонт и поддръжка на улици и някои други дейности. Неговото предложение вече е обсъдено в постоянните комисии към Общинския съвет и предстои да бъде гласувано на предстоящата в петък – 20 януари, сесия.

Реалното увеличение е с 9,5 щата. Голяма част от тези дейности досега са се извършвали по програми или на граждански договори. Новите дейности са две. 4 са щатовете за хора, които ще управляват закупената техника за поддържане на уличната мрежа. Предвидени са и два щата, които за сега няма да бъдат заемани, но ако след обществено обсъждане се прецени, че в Първомай има нужда от платени паркинги, тези хора ще ги обслужват.

С една нова бройка ще разполага общината за поддръжка на уличното осветление, но това няма да реши проблема с тъмните улици между 12 и 5 часа.

Предвидени са щатове за озеленители и чистачи, които според думите на кмета освен с основните си задължения, често се налага да се занимават и с други дейности като чистене на сняг или гасене на пожари.

Групата на съветниците на ГЕРБ имат възражения относно голяма част от направените предложения. Те категорично подкрепят само новоразкритите щатове за поддръжка на уличната мрежа.

Направените предложения ще станат факт, ако бъдат приети на сесия и бъдат одобрени от областния управител. С новите щатове, общият брой ще стане 275.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ам
  Амин
  3 -5
  10:48, 19 яну 2017
  Бог често ни поставя на изпитания. Вярата в него ще ни помогне да устоим. Той ще ни утеши, когато има неудачи и ще ни посочи правилния път. Нека се смирим и обичаме повече. Бог решава за всеки от нас.
  • Ба
   Бай Йордан
   8 0
   16:36, 19 яну 2017
   Така, така Амине. Най-накрая осъзна основното си предназначение, за което ти плащат - да бъдеш социален умиротворител. Да намаляваш напрежението между бедни и богати, власт-имащи и власт-нямащи, богопомазани и онеправдани. Практиката е показала, че почти няма лица, които да защитават друга, особено по-ниска социална категория, извън собствената. Обратното, макар и много рядко, колкото и да е странно, сме го наблюдавали.
   На прав път си, но все още ти липсва малко финес.
   Финес, Амине, финес.
 • 2
  Ба
  Бай Хуай
  17 -4
  12:16, 19 яну 2017
  АнгУ често ни поставя на изпитания както нас така и нашите съпруги. Вярата в него ще ни помогне да устоим дори и на най тежките зими и снега непочистен от стоенчо не ще ни уплаши. Той ще ни утеши когато имаме неудачи той ще ни назначи на синекурни длъжности когато имаме нужда той/пак ангУ/ ще ни посочи правилния път към урната на другите избори. Нека се смирим и обичаме повече един на друг да си казваме ЗДРАСТИИИИИИИ. Ангу решава за всеки от нас.
 • 3
  Ар
  Аритметика Първомайска
  16 -1
  20:26, 19 яну 2017
  Да уволни Али Реза от абсолютно ненужния , изкуствено създаден и никому ненужен - освен на анговата гузна съвест щат на 3-ти заместник кмет.
  Парите от неговата "скромна" кметска заплата ще му позволят да назначи и издържа поне 3-ма работници "поддържане на уличната мрежа" .

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини