23 °C

Увеличават бройките за местни дейности в общината

Увеличаване на щатовете за изпълнението на делегираните от държавата местни дейности, иска кметът Папазов. Това включва позиции като озеленяване, осветление, чистота, поддръжка на пазари, ремонт и поддръжка на улици и някои други дейности. Неговото предложение вече е обсъдено в постоянните комисии към Общинския съвет и предстои да бъде гласувано на предстоящата в петък – 20 януари, сесия.

Реалното увеличение е с 9,5 щата. Голяма част от тези дейности досега са се извършвали по програми или на граждански договори. Новите дейности са две. 4 са щатовете за хора, които ще управляват закупената техника за поддържане на уличната мрежа. Предвидени са и два щата, които за сега няма да бъдат заемани, но ако след обществено обсъждане се прецени, че в Първомай има нужда от платени паркинги, тези хора ще ги обслужват.

С една нова бройка ще разполага общината за поддръжка на уличното осветление, но това няма да реши проблема с тъмните улици между 12 и 5 часа.

Предвидени са щатове за озеленители и чистачи, които според думите на кмета освен с основните си задължения, често се налага да се занимават и с други дейности като чистене на сняг или гасене на пожари.

Групата на съветниците на ГЕРБ имат възражения относно голяма част от направените предложения. Те категорично подкрепят само новоразкритите щатове за поддръжка на уличната мрежа.

Направените предложения ще станат факт, ако бъдат приети на сесия и бъдат одобрени от областния управител. С новите щатове, общият брой ще стане 275.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ам
  Амин
  3 -5
  10:48, 19 яну 2017
  Бог често ни поставя на изпитания. Вярата в него ще ни помогне да устоим. Той ще ни утеши, когато има неудачи и ще ни посочи правилния път. Нека се смирим и обичаме повече. Бог решава за всеки от нас.
  • Ба
   Бай Йордан
   8 0
   16:36, 19 яну 2017
   Така, така Амине. Най-накрая осъзна основното си предназначение, за което ти плащат - да бъдеш социален умиротворител. Да намаляваш напрежението между бедни и богати, власт-имащи и власт-нямащи, богопомазани и онеправдани. Практиката е показала, че почти няма лица, които да защитават друга, особено по-ниска социална категория, извън собствената. Обратното, макар и много рядко, колкото и да е странно, сме го наблюдавали.
   На прав път си, но все още ти липсва малко финес.
   Финес, Амине, финес.
 • 2
  Ба
  Бай Хуай
  17 -4
  12:16, 19 яну 2017
  АнгУ често ни поставя на изпитания както нас така и нашите съпруги. Вярата в него ще ни помогне да устоим дори и на най тежките зими и снега непочистен от стоенчо не ще ни уплаши. Той ще ни утеши когато имаме неудачи той ще ни назначи на синекурни длъжности когато имаме нужда той/пак ангУ/ ще ни посочи правилния път към урната на другите избори. Нека се смирим и обичаме повече един на друг да си казваме ЗДРАСТИИИИИИИ. Ангу решава за всеки от нас.
 • 3
  Ар
  Аритметика Първомайска
  16 -1
  20:26, 19 яну 2017
  Да уволни Али Реза от абсолютно ненужния , изкуствено създаден и никому ненужен - освен на анговата гузна съвест щат на 3-ти заместник кмет.
  Парите от неговата "скромна" кметска заплата ще му позволят да назначи и издържа поне 3-ма работници "поддържане на уличната мрежа" .

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини