Увеличават бройките за местни дейности в общината

Увеличаване на щатовете за изпълнението на делегираните от държавата местни дейности, иска кметът Папазов. Това включва позиции като озеленяване, осветление, чистота, поддръжка на пазари, ремонт и поддръжка на улици и някои други дейности. Неговото предложение вече е обсъдено в постоянните комисии към Общинския съвет и предстои да бъде гласувано на предстоящата в петък – 20 януари, сесия.

Реалното увеличение е с 9,5 щата. Голяма част от тези дейности досега са се извършвали по програми или на граждански договори. Новите дейности са две. 4 са щатовете за хора, които ще управляват закупената техника за поддържане на уличната мрежа. Предвидени са и два щата, които за сега няма да бъдат заемани, но ако след обществено обсъждане се прецени, че в Първомай има нужда от платени паркинги, тези хора ще ги обслужват.

С една нова бройка ще разполага общината за поддръжка на уличното осветление, но това няма да реши проблема с тъмните улици между 12 и 5 часа.

Предвидени са щатове за озеленители и чистачи, които според думите на кмета освен с основните си задължения, често се налага да се занимават и с други дейности като чистене на сняг или гасене на пожари.

Групата на съветниците на ГЕРБ имат възражения относно голяма част от направените предложения. Те категорично подкрепят само новоразкритите щатове за поддръжка на уличната мрежа.

Направените предложения ще станат факт, ако бъдат приети на сесия и бъдат одобрени от областния управител. С новите щатове, общият брой ще стане 275.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ам
    Амин
    3 -5
    10:48, 19 яну 2017
    Бог често ни поставя на изпитания. Вярата в него ще ни помогне да устоим. Той ще ни утеши, когато има неудачи и ще ни посочи правилния път. Нека се смирим и обичаме повече. Бог решава за всеки от нас.
    • Ба
      Бай Йордан
      8 0
      16:36, 19 яну 2017
      Така, така Амине. Най-накрая осъзна основното си предназначение, за което ти плащат - да бъдеш социален умиротворител. Да намаляваш напрежението между бедни и богати, власт-имащи и власт-нямащи, богопомазани и онеправдани. Практиката е показала, че почти няма лица, които да защитават друга, особено по-ниска социална категория, извън собствената. Обратното, макар и много рядко, колкото и да е странно, сме го наблюдавали.
      На прав път си, но все още ти липсва малко финес.
      Финес, Амине, финес.
  • 2
    Ба
    Бай Хуай
    17 -4
    12:16, 19 яну 2017
    АнгУ често ни поставя на изпитания както нас така и нашите съпруги. Вярата в него ще ни помогне да устоим дори и на най тежките зими и снега непочистен от стоенчо не ще ни уплаши. Той ще ни утеши когато имаме неудачи той ще ни назначи на синекурни длъжности когато имаме нужда той/пак ангУ/ ще ни посочи правилния път към урната на другите избори. Нека се смирим и обичаме повече един на друг да си казваме ЗДРАСТИИИИИИИ. Ангу решава за всеки от нас.
  • 3
    Ар
    Аритметика Първомайска
    16 -1
    20:26, 19 яну 2017
    Да уволни Али Реза от абсолютно ненужния , изкуствено създаден и никому ненужен - освен на анговата гузна съвест щат на 3-ти заместник кмет.
    Парите от неговата "скромна" кметска заплата ще му позволят да назначи и издържа поне 3-ма работници "поддържане на уличната мрежа" .
Последни новини