"Днес децата вън на двора си направиха човек..."*

Изображение 1 от 5

    Учениците от 6 клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се възползваха от обилния снеговалеж и отбелязаха Световния ден на снежния човек.

    Те отделиха едно от междучасията за игра навън и сътвориха фигурата на добрия познат стар приятел на децата.

    С малко носталгия класната им ръководителка Добринка Вангелова се върна към детството си, когато това е било много по-популярно занимание. Децата намериха морков за нос и въглен за очи. Както във всяко училище, така и в тяхното не беше проблем да осигурят метла за Снежо. Най-трудно им беше да измислят калпак за своя приятел. След като приключиха с фотосесията на новия им приятел, се сетиха, че могат да използват и кошче за отпадъци.

    Междучасието завърши с бой с топки, а много от учениците установиха, че освен проблеми, снегът може да носи приятни емоции и веселие. Приятните моменти бяха запечатани от членовете на клуб „Млад фотограф“.

    Децата призоваха връстниците си да излязат и да се забавляват като тях.

    18 януари е избран за Световен ден на Снежния човек от Корнелиус Грец, защото числото напомня за снежен човек с метла. Грец е известен с това, че притежава най-голямата колекция от снежни човеци. Той казва "Снежният човек надмогва политически и религиозни граници. Той е обичан както от по-възрастните поколения, така и от по-младите". 

    Теодора Кирякова

    * Заглавието е цитат от популярна детска песен

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини