Колоездачите направиха равносметка на изминалата 2016-та

Изображение 1 от 2

            В последните дни на 2016 година отчет на дейността си направиха и състезателите по приложно колоездене от ОЦОДУБДПК „Първомай” при Община Първомай. Според главния треньор на отбора, г-н Минко Павлов, настоящата година е била най плодотворна от всички предшестващи седем години по отношение развитието на трафик обучението в общината. Него вото мнение е че отборът на децата-велосипедисти състезаващи се по правилата на FIA (до 12 години) със спечелените едно второ, едно трето и две четвърти места,  се е представил много добре в голямата конкуренция и е успял да се класира на четвърто място в генералното класиране, непосредствено след тимовете с десетилетни традиции и успехи в този спорт като Берковица, Пирдоп и Силистра. След нас са се озовали осем  състава от София, Благоевград, Гоце Делчев и Челопеч. В актива на този отбор се броят и I, II и III място в различни съревнования по регламент на БЧК. Същите деца, за трупане на опит, са се явили в надпревара по правилата на НДПК „Младежта за безопасност на движението” (до 15 години), като с едно единствено участие в гр. Ямбол са събрали точки за шесто място в генералното класиране. Много силен ден в своя състезателен живот е имал четвъртокласникът от СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гр. Първомай Йордан Начев, завоювал четвърто място при младежите и помогнал значително в борбата за петото място между седем отбора .

             Все пак най добри резултати сред момчетата е постигнал Дани Костадинов,ученик от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай (откъдето са и всички посочени по-долу състезатели),  с два сребърни медала, четвърто и седмо място в кръговете и бронзов медал в генералното класиране. Успехите му са провокирали националния треньор да го повика в разширения състав на националния отбор, но заболяване и силна конкуренция не са му позволили да се нареди под държавния флаг. Успешно представяне в отделни състезания са  имали и Георги Иванов (10-ти в генералното класиране) и Мария Петкова (6-та в генералното класиране) със спечелени важни точки. Капитан на отбора е Йордана Тошева. С  един бронзов медал, три четвърти места и колебливо представяне през сезона тя е заела четвърто място в генералното класиране, но също като Дани Костадинов е поканена в разширения състав на националния отбор. По такъв начин за последните пет години гр. Първомай изпраща своя пети състезател в разширения тим – Христо Кирев, Елис Расимова, Йоана Георгиева, Дани Костадинов и Йордана Тошева. След проявена упоритост на тренировките със своите треньори и демонстрирано майсторство при чек-тестовете на лагер-сбора в гр. Берковица, тя е успяла да се пребори за националния екип и става третият възпитаник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай получил повиквателна за националния отбор на България след Христо Кирев (2012, Краков, Полша) и Елис Расимова (2014, Осло, Норвегия). Според националната треньорка Цветана Петкова и официалният водач на националния отбор г-н Светослав Кръстев, нашето момиче е било с най-голям принос за успеха на отбора на България, класирал се на шесто място с равен брой точки с екипа на Швейцария, на XXXI Европейско първенство по приложно колоездене провело се от 22 до 25.09.2016 г. в чешкия град Усти над Лабем. На състоялата се на 14 и 15.10.2016 г. в гр. Разлог последна надпревара между „Претендентите” и „Звездите на Националния отбор”, Йордана печели безапелационно първото място изпреварвайки всички момичета и … момчета. Във връзка с нейното блестящо представяне и заслуги към националния отбор на този форум тя е получила почетен плакет от Председателя на СБА г-н Емил Панчев. Специален плакет на Председателя на СБА за достойно представяне в европейския шампионат за деца-велосипедисти в Усти над Лабем, Чехия, 2016 е получил и главният треньор на Община Първомай г-н Минко Павлов.

          Развитието на приложното колоездене в нашата община печели признание и на организираното на 19.11.2016 г. в гр. Габрово юбилейно честване на 35-годишнината от създаването на  НДПК „Младежта за безопасност на движението” и началото на състезанията по този спорт. За особени заслуги за развитието на трафик-обучението в България с почетни медали бяха наградени треньорите Минко и Ваня Павлови, а със специален плакет - кметът на Община Първомай г-н Ангел Папазов. Публична благодарност от г-н Светослав Кръстев, Председател на НДПК „Младежта за безопасност на движението” за отлично организирани кръгове от държавното първенство в гр. Първомай получиха г-жа Катя Николова – Директор на Дирекция „Образование и култура” при Община Първомай и г-жа Елена Добрева – Директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини