19 °C

Колоездачите направиха равносметка на изминалата 2016-та

Изображение 1 от 2

          В последните дни на 2016 година отчет на дейността си направиха и състезателите по приложно колоездене от ОЦОДУБДПК „Първомай” при Община Първомай. Според главния треньор на отбора, г-н Минко Павлов, настоящата година е била най плодотворна от всички предшестващи седем години по отношение развитието на трафик обучението в общината. Него вото мнение е че отборът на децата-велосипедисти състезаващи се по правилата на FIA (до 12 години) със спечелените едно второ, едно трето и две четвърти места,  се е представил много добре в голямата конкуренция и е успял да се класира на четвърто място в генералното класиране, непосредствено след тимовете с десетилетни традиции и успехи в този спорт като Берковица, Пирдоп и Силистра. След нас са се озовали осем  състава от София, Благоевград, Гоце Делчев и Челопеч. В актива на този отбор се броят и I, II и III място в различни съревнования по регламент на БЧК. Същите деца, за трупане на опит, са се явили в надпревара по правилата на НДПК „Младежта за безопасност на движението” (до 15 години), като с едно единствено участие в гр. Ямбол са събрали точки за шесто място в генералното класиране. Много силен ден в своя състезателен живот е имал четвъртокласникът от СУ „Проф. д-р Асен Златаров” гр. Първомай Йордан Начев, завоювал четвърто място при младежите и помогнал значително в борбата за петото място между седем отбора .

           Все пак най добри резултати сред момчетата е постигнал Дани Костадинов,ученик от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай (откъдето са и всички посочени по-долу състезатели),  с два сребърни медала, четвърто и седмо място в кръговете и бронзов медал в генералното класиране. Успехите му са провокирали националния треньор да го повика в разширения състав на националния отбор, но заболяване и силна конкуренция не са му позволили да се нареди под държавния флаг. Успешно представяне в отделни състезания са  имали и Георги Иванов (10-ти в генералното класиране) и Мария Петкова (6-та в генералното класиране) със спечелени важни точки. Капитан на отбора е Йордана Тошева. С  един бронзов медал, три четвърти места и колебливо представяне през сезона тя е заела четвърто място в генералното класиране, но също като Дани Костадинов е поканена в разширения състав на националния отбор. По такъв начин за последните пет години гр. Първомай изпраща своя пети състезател в разширения тим – Христо Кирев, Елис Расимова, Йоана Георгиева, Дани Костадинов и Йордана Тошева. След проявена упоритост на тренировките със своите треньори и демонстрирано майсторство при чек-тестовете на лагер-сбора в гр. Берковица, тя е успяла да се пребори за националния екип и става третият възпитаник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай получил повиквателна за националния отбор на България след Христо Кирев (2012, Краков, Полша) и Елис Расимова (2014, Осло, Норвегия). Според националната треньорка Цветана Петкова и официалният водач на националния отбор г-н Светослав Кръстев, нашето момиче е било с най-голям принос за успеха на отбора на България, класирал се на шесто място с равен брой точки с екипа на Швейцария, на XXXI Европейско първенство по приложно колоездене провело се от 22 до 25.09.2016 г. в чешкия град Усти над Лабем. На състоялата се на 14 и 15.10.2016 г. в гр. Разлог последна надпревара между „Претендентите” и „Звездите на Националния отбор”, Йордана печели безапелационно първото място изпреварвайки всички момичета и … момчета. Във връзка с нейното блестящо представяне и заслуги към националния отбор на този форум тя е получила почетен плакет от Председателя на СБА г-н Емил Панчев. Специален плакет на Председателя на СБА за достойно представяне в европейския шампионат за деца-велосипедисти в Усти над Лабем, Чехия, 2016 е получил и главният треньор на Община Първомай г-н Минко Павлов.

        Развитието на приложното колоездене в нашата община печели признание и на организираното на 19.11.2016 г. в гр. Габрово юбилейно честване на 35-годишнината от създаването на  НДПК „Младежта за безопасност на движението” и началото на състезанията по този спорт. За особени заслуги за развитието на трафик-обучението в България с почетни медали бяха наградени треньорите Минко и Ваня Павлови, а със специален плакет - кметът на Община Първомай г-н Ангел Папазов. Публична благодарност от г-н Светослав Кръстев, Председател на НДПК „Младежта за безопасност на движението” за отлично организирани кръгове от държавното първенство в гр. Първомай получиха г-жа Катя Николова – Директор на Дирекция „Образование и култура” при Община Първомай и г-жа Елена Добрева – Директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини