Най-успешната страница записаха бадминтонистите на "Атлет"

40 златни 20 сребърни и 32 бронзови медали са завоювали бадминтонистите на клуб „Атлет“ през изминалата 2016 година. Тези отличия са спечелени само на републикански, международни, балкански турнири и турнирите от веригата „Млади таланти“, каза единият от треньорите Илиян Кръстев. В статистиката не влизат класиранията на турнири, които не са от официалния календар на федерацията, квалификации или зони.

Най-запомнящите участия за 2016 година са на мъже и жени в Републиканския турнир за смесени отбори и международното състезание в Загреб. Мъжете и жените се завърнаха с първия си медал от такова състезание - бронз. А в Загреб всички състезатели на „Атлет“ се представиха повече от добре.

Михаела Чепишева е спечелила 3 международни турнира, но годината е много успешна за Станимир Терзиев и Калояна Налбантова, които нямат загубена среща със свои връстници. 6 от 8-те състезатели на националния отбор за деца до 13 години са от Първомайския отбор. На републиканското за 11-годишни атлетите спечелиха всички възможни златни медали.

Последното за годината състезание беше традиционния Коледен турнир, а с мощен купон на състезатели, ръководство и родители те поставиха точка на най-успешната година за КФВС „Атлет“.

За следващата година треньори и спортисти си пожелават не само да продължат да побеждават, но и след тях да дойдат още много успешни състезатели, които да тръгнат по стъпките им и да продължат да пишат история.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини