Липсата на хоризонтална маркировка създава абсурди с вертикалната в центъра на Първомай

Изображение 1 от 5

    За необмислени знаци, затрудняващи движението сигнализираха читатели на parvomai.net- движещите се по ул. „Орфей“ и идващите по „Стара планина“ превозни средства, според поставените знаци, могат да се включат в „Княз Борис I“ само надясно. Това означава, че за да преминат разстоянието между бараката за прежди и „Кочо Честименски“ и за да продължат към квартал Дебър, автомобилите трябва да минат надясно по „Княз БорисI“, да свият наляво по ул. „Панайот Волов“, оттам да завият наляво по ул. „Яворов“ и след това да се включат наляво по „Кочо Честименски“. Всичко това би имало смисъл само ако отсечката, която трябва да бъде преодоляна, е еднопосочна. А тя не е.

    Заставайки в края на „Орфей“, водачите виждат, че са с предимство, а табелата указва, че пътят след леко свиване надясно продължава. В следващият момент шофьорите имат пред себе си знак „Внимание! Пресичате път с предимство“, друг знак указва, че не могат да завият наляво, където продължава два метра преди това указаният път с предимство.

    Целият този абсурд не би съществувал, ако беше изпълнено само още едно изискване на проекта: да бъде очертан триъгълник-остров, който да отдели главния път, от движението на автомобилите, които искат да се включат надясно по „Княз Борис I“. Този триъгълник е част от хоризонталната маркировка, която ще бъде положена когато атмосферните условия позволят.

    В разговор с автора на проекта инж. Петя Арабаджиева, стана ясно, че от КАТ държат на всеки знак и за да се направят промени трябва комисия да дойде на място и да прецени как да бъдат направени те. Това може да се случи още тази седмица или след Коледните празници.

    Затова личната ни препоръка е, ако не могат да бъдат премахнати знаците за пресичане на път с предимство и задължително надясно,  островът да бъде очертан например с масивни саксии, които да помогнат за канализиране на движението.

    Подчертаваме, че в този случай не става въпрос за организацията с еднопосочни улици и местата за паркиране, от които недоволстват живеещите в центъра на града. Проблемът не засяга и тези, които продължават да не искат да спазват правилата и паркират под знаците „Спирането забранено!“. Знаците, за които ни сигнализират създават неудобство и са нелогични за всички участници в движението. По-страшното е, че никой от постоянно живеещите в Първомай не ги спазва, а пришълците спазвайки ги се превръщат в причина за инциденти.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ла
      Лало
      10 -2
      11:54, 21 дек 2016
      Дъългата пешеходна пътека точно през средата на кръстовището е най-безумното нещо
    • 2
      12
      1212112
      18 -2
      14:24, 21 дек 2016
      Липсата на мозък при някои господа създава абсурди.
    • 3
      ИД
      и други тъпотии
      11 -4
      14:36, 21 дек 2016
      А коя умна глава наблъска N... брой знаци до старата будка за вестници на кръстовището на "Княз Борис І" с "Димитър Благоев"? Най- ниския знак е на 5-60 см. от земята. Там пътните знаци са практически невидими.
      • Са
        саксия
        4 -2
        18:04, 21 дек 2016
        Очакавай скоро и саксии по кръстовищата
    • 4
      Тъ
      Тъпири
      13 -4
      15:23, 21 дек 2016
      Цялата тая история с новото еднопосочно движение и толкова много безмислени знаци е абсурдна!!! Просто е скандално бе хора!
    • 5
      Ча
      чана Вана
      6 -2
      05:21, 22 дек 2016
      Не е необходим много ум за да разбереш, че цялата таз тъпотия и нейната реализация струва доста пари. А Там където има пари има и комисионни. В тази плетеница се оправяйте сами!
    Последни новини