26 °C

Липсата на хоризонтална маркировка създава абсурди с вертикалната в центъра на Първомай

Изображение 1 от 5

  За необмислени знаци, затрудняващи движението сигнализираха читатели на parvomai.net- движещите се по ул. „Орфей“ и идващите по „Стара планина“ превозни средства, според поставените знаци, могат да се включат в „Княз Борис I“ само надясно. Това означава, че за да преминат разстоянието между бараката за прежди и „Кочо Честименски“ и за да продължат към квартал Дебър, автомобилите трябва да минат надясно по „Княз БорисI“, да свият наляво по ул. „Панайот Волов“, оттам да завият наляво по ул. „Яворов“ и след това да се включат наляво по „Кочо Честименски“. Всичко това би имало смисъл само ако отсечката, която трябва да бъде преодоляна, е еднопосочна. А тя не е.

  Заставайки в края на „Орфей“, водачите виждат, че са с предимство, а табелата указва, че пътят след леко свиване надясно продължава. В следващият момент шофьорите имат пред себе си знак „Внимание! Пресичате път с предимство“, друг знак указва, че не могат да завият наляво, където продължава два метра преди това указаният път с предимство.

  Целият този абсурд не би съществувал, ако беше изпълнено само още едно изискване на проекта: да бъде очертан триъгълник-остров, който да отдели главния път, от движението на автомобилите, които искат да се включат надясно по „Княз Борис I“. Този триъгълник е част от хоризонталната маркировка, която ще бъде положена когато атмосферните условия позволят.

  В разговор с автора на проекта инж. Петя Арабаджиева, стана ясно, че от КАТ държат на всеки знак и за да се направят промени трябва комисия да дойде на място и да прецени как да бъдат направени те. Това може да се случи още тази седмица или след Коледните празници.

  Затова личната ни препоръка е, ако не могат да бъдат премахнати знаците за пресичане на път с предимство и задължително надясно,  островът да бъде очертан например с масивни саксии, които да помогнат за канализиране на движението.

  Подчертаваме, че в този случай не става въпрос за организацията с еднопосочни улици и местата за паркиране, от които недоволстват живеещите в центъра на града. Проблемът не засяга и тези, които продължават да не искат да спазват правилата и паркират под знаците „Спирането забранено!“. Знаците, за които ни сигнализират създават неудобство и са нелогични за всички участници в движението. По-страшното е, че никой от постоянно живеещите в Първомай не ги спазва, а пришълците спазвайки ги се превръщат в причина за инциденти.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ла
   Лало
   10 -2
   11:54, 21 дек 2016
   Дъългата пешеходна пътека точно през средата на кръстовището е най-безумното нещо
  • 2
   12
   1212112
   18 -2
   14:24, 21 дек 2016
   Липсата на мозък при някои господа създава абсурди.
  • 3
   ИД
   и други тъпотии
   11 -4
   14:36, 21 дек 2016
   А коя умна глава наблъска N... брой знаци до старата будка за вестници на кръстовището на "Княз Борис І" с "Димитър Благоев"? Най- ниския знак е на 5-60 см. от земята. Там пътните знаци са практически невидими.
   • Са
    саксия
    4 -2
    18:04, 21 дек 2016
    Очакавай скоро и саксии по кръстовищата
  • 4
   Тъ
   Тъпири
   13 -4
   15:23, 21 дек 2016
   Цялата тая история с новото еднопосочно движение и толкова много безмислени знаци е абсурдна!!! Просто е скандално бе хора!
  • 5
   Ча
   чана Вана
   6 -2
   05:21, 22 дек 2016
   Не е необходим много ум за да разбереш, че цялата таз тъпотия и нейната реализация струва доста пари. А Там където има пари има и комисионни. В тази плетеница се оправяйте сами!

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини