14 °C

Липсата на хоризонтална маркировка създава абсурди с вертикалната в центъра на Първомай

Изображение 1 от 5

  За необмислени знаци, затрудняващи движението сигнализираха читатели на parvomai.net- движещите се по ул. „Орфей“ и идващите по „Стара планина“ превозни средства, според поставените знаци, могат да се включат в „Княз Борис I“ само надясно. Това означава, че за да преминат разстоянието между бараката за прежди и „Кочо Честименски“ и за да продължат към квартал Дебър, автомобилите трябва да минат надясно по „Княз БорисI“, да свият наляво по ул. „Панайот Волов“, оттам да завият наляво по ул. „Яворов“ и след това да се включат наляво по „Кочо Честименски“. Всичко това би имало смисъл само ако отсечката, която трябва да бъде преодоляна, е еднопосочна. А тя не е.

  Заставайки в края на „Орфей“, водачите виждат, че са с предимство, а табелата указва, че пътят след леко свиване надясно продължава. В следващият момент шофьорите имат пред себе си знак „Внимание! Пресичате път с предимство“, друг знак указва, че не могат да завият наляво, където продължава два метра преди това указаният път с предимство.

  Целият този абсурд не би съществувал, ако беше изпълнено само още едно изискване на проекта: да бъде очертан триъгълник-остров, който да отдели главния път, от движението на автомобилите, които искат да се включат надясно по „Княз Борис I“. Този триъгълник е част от хоризонталната маркировка, която ще бъде положена когато атмосферните условия позволят.

  В разговор с автора на проекта инж. Петя Арабаджиева, стана ясно, че от КАТ държат на всеки знак и за да се направят промени трябва комисия да дойде на място и да прецени как да бъдат направени те. Това може да се случи още тази седмица или след Коледните празници.

  Затова личната ни препоръка е, ако не могат да бъдат премахнати знаците за пресичане на път с предимство и задължително надясно,  островът да бъде очертан например с масивни саксии, които да помогнат за канализиране на движението.

  Подчертаваме, че в този случай не става въпрос за организацията с еднопосочни улици и местата за паркиране, от които недоволстват живеещите в центъра на града. Проблемът не засяга и тези, които продължават да не искат да спазват правилата и паркират под знаците „Спирането забранено!“. Знаците, за които ни сигнализират създават неудобство и са нелогични за всички участници в движението. По-страшното е, че никой от постоянно живеещите в Първомай не ги спазва, а пришълците спазвайки ги се превръщат в причина за инциденти.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ла
   Лало
   10 -2
   11:54, 21 дек 2016
   Дъългата пешеходна пътека точно през средата на кръстовището е най-безумното нещо
  • 2
   12
   1212112
   18 -2
   14:24, 21 дек 2016
   Липсата на мозък при някои господа създава абсурди.
  • 3
   ИД
   и други тъпотии
   11 -4
   14:36, 21 дек 2016
   А коя умна глава наблъска N... брой знаци до старата будка за вестници на кръстовището на "Княз Борис І" с "Димитър Благоев"? Най- ниския знак е на 5-60 см. от земята. Там пътните знаци са практически невидими.
   • Са
    саксия
    4 -2
    18:04, 21 дек 2016
    Очакавай скоро и саксии по кръстовищата
  • 4
   Тъ
   Тъпири
   13 -4
   15:23, 21 дек 2016
   Цялата тая история с новото еднопосочно движение и толкова много безмислени знаци е абсурдна!!! Просто е скандално бе хора!
  • 5
   Ча
   чана Вана
   6 -2
   05:21, 22 дек 2016
   Не е необходим много ум за да разбереш, че цялата таз тъпотия и нейната реализация струва доста пари. А Там където има пари има и комисионни. В тази плетеница се оправяйте сами!

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  24 яну 2021
  Последни новини