Бъдещи дизайнери ще се обучават в нов кабинет в "Кирил и Методий"

Изображение 1 от 6

    Нов кабинет – стая за занимания по интереси, беше открит в Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ – град Първомай.

    Стаята е предназначена предимно за следобедните занимания по интереси на групите за целодневно обучение от V, VІ и VІІ клас. Тя ще се използва и за дейността на групата „Моден дизайн”. Амбицията на директора и учителката Магдалена Бояджиева е след три години в училището да има ученици, които ще могат сами да изработват кройки за облекло и да ушият дреха. Документ за образование няма да получат, но придобитите знания и умения ще им бъдат полезни за цял живот.

     Специални гости на събитието бяха заместник-кметът Николай Митков и Атанаска Велчева – собственик на шивашка фирма. Велчева поднесе специален подарък - в  красиво опакованата кутия се оказа, че има ютия, уред, който е неразделна част от оборудването на едно ателие. Тя заяви готовност за сътрудничество с кандидат-дизайнерите и пожела успех на всички.  По стара традиции, за начинанието беше отслужен водосвет от отец Георги Томов. За доброто настроение се погрижиха момичетата от вокалната група с ръководител Ваня Павлова.

       Елипсовидната маса в средата на стаята бе отрупана с вкусотии и украсена с изработени от учениците модели с техниката „декупаж“.

    След ремонта на помещението, за там са купени нови столове, шкафове, шевни машини, книги, игри, материали, картини и 3D пъзели, поставена е и бяла дъска. Всеки от етапите в изграждането на новия кабинет е финансово осигурен от различни проекти. Екип с ръководител директора на училището – Елена Добрева, е работил по проекта „Осигуряване на съвременна образователна среда“, средствата, по който са 9567 лв. Той е вторият, осигурил на училището модерна стая за занимания по интереси.

    Останалите средства, вложени в оборудването на стаята са от проекта „Целодневно обучение – надежда за бъдещето“ и от допълнителни целеви средства за материално-техническа база.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини