Цвети Попиванова с голям успех в бадминтона

Изображение 1 от 5


    Цвети Попиванова е завършила трета на сингъл на Международния турнир по бадминтон „Петър Велков“ в Панагюрище – сподели преди ден треньорът ѝ Илиян Кръстев.

    На състезанието участие са взели около 100 състезтели от 19 клуба от България, Турция, Румъния и Македония. Турнирът е традиционен и се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище.

    Официални гости на спортното събитие са били  председателят на БФ Бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян, изпълнителният директор на федерацията д-р Володя Златев, вицепрезидентът на Европейската федерация по бадминтон и вицепрезидент на Балканската федерация по бадминтон Мурат Юзмекик, председателят на Македонската федерация по бадминтон Диме Стефановски. Между официалните лица е бил и председателят на Клуб „Атлет“ и кмет на община Първомай Ангел Папазов.

    Цвети се представи отлично, направи много добро състезание, жребият ѝ също беше не лош и напълно заслужено се качи на почетната стълбичка - каза Илиян Кръстев.

    С медали са се завърнали още двама първомайски състезатели. Михаела Чепишева в двойка с адашката си Михаела Златанова от „Бенковски“ - Пазарджик е станала сребърни медалистки. С бронз се е окичил и Стефан Терзиев, който също е играл на двойки с партньор от друг отбор.

    Медалите и купите са били  връчени от официалните лица и  Симеон Симеонов, синът на патрона на турнира Петър Велков, който е пожелал: Честито на победителите и бъдещи успехи на победените”.

    За принос към развитието на спорта е отличен и кметът Папзов.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини