26 °C

Стикери поясняват новите правила за паркиране в центъра на Първомай

Изображение 1 от 3

  Над 500 стикера са разлепени по стъклата на неправилно спрелите автомобили в центъра на Първомай – каза Живко Чакръкчиев от охранителната фирма на общината. Резултатът -почти навсякъде се спазват знаците за паркиране и престой. За ден са предупредени десетки шофьори, обърнато им е внимание както на еднопосочното движение по места, така и на начините на паркиране.

  „Предупреждаваме всички- каза още Чакръкчиев - В същото време отстраняваме противоречивите знаци и указания, стремим се да бъдем полезни, защото когато всички свикнат със знаците, движението ще бъде много по-лесно.

  Въпреки взетите мерки, все още има движещи се в насрещното движение автомобили по „Княз Борис I“.

  Водачи се оплакаха, че новата организация е довела до натовареност на улица „Кочо Честименски“ пред двора на училище „Златаров“.

  Спорният знак „Спирането забранено“ пред аптеката на Цветилова вече е премахнат.

  От охранителната фирма обещаха, че ще бъде направено всичко възможно, за да се преустанови и паркирането на автомобили върху платното на ул. „Братя Миладинов – юг“ в участъка между стария подлез и ресторант „Елит“.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Пи
   питане
   12 -1
   17:48, 16 дек 2016
   Бай Живко ще се сети ли, че трябва да се поставят пътни знаци или маркировка, която да указва начина на паркиране. Особено там, където паркирането трябва да бъде не усопредно на тротоара, а под ъгъл спрямо тротоара.Явно някой си мисли, че стикерите заместват пътните знаци.
   • Гр
    гражданин
    4 0
    16:36, 17 дек 2016
    на пролет защото боята сега не хваща
   • 12
    1221
    0 -1
    06:54, 20 дек 2016
    Няма да се сети защото няма от къде да му дойде. Разберете той е поставено лице и от хора чувам че е скаран със закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му. Не може едно жигуло да се прави на компетентен защото не познава закона. Гледам ония момчета днес поставят знак, утре го махат. Това е той каносаният храненик на общината а и с другата компетенция Ана Матова са като брат и сестра- Хвани единия и удари другия
  • 2
   Ня
   някой
   8 -2
   20:15, 16 дек 2016
   Аз много им знам коя улица как се казва.
   • Ин
    инструктор
    7 0
    07:31, 17 дек 2016
    Не трябва да знаеш имената на улиците,а да си научиш пътните знаци!!!!!
  • 3
   Гр
   гражданин
   12 -1
   16:34, 17 дек 2016
   защо пред заведението на митьо-буковеца,,каприз" на отсрещната страна на улицата има сложени щайги(касетки) от бира? Това е възмутително!
   • До
    до грожданина
    8 -1
    18:24, 17 дек 2016
    За да не подскачат сервитьорките по капаците на колите. Шегичка. Предполагам, че Живко е разрешил. Между другото, пишете в Гугъл Живко Чакръкчиев и се наслаждавайте на четивата.
   • Ис
    искрено и лично
    9 -2
    18:47, 17 дек 2016
    Невероятно популярен "експерт" охранител - /естествено в отрицателния смисъл/ намерил топъл пристан -хранилка в общината. В София колегите му от бранша се хилят като се сетят за профсъюзната му дейност. И тези каносани кичури- толкова "искрени и лични"
  • 4
   Въ
   въпрос
   8 -1
   05:55, 18 дек 2016
   живко чакръкчиев? новият съпруг на д-р симеонова ли е?
   • От
    отговор
    4 -1
    17:15, 18 дек 2016
    аха
   • Ба
    Баба
    4 0
    00:33, 19 дек 2016
    Този е поредния любимец храненик от тайфата на Миткуф-Папаз-Балабан.
   • Ба
    Баба
    5 0
    00:35, 19 дек 2016
    Ми тя д-р Симеонова що не си го храни ами го втъкнаха на нас?
   • 12
    1221
    0 0
    06:45, 20 дек 2016
    Поредния съпруг на кака Сиска е точната дума.
  • 5
   33
   333
   2 0
   16:08, 19 дек 2016
   Най-после се установи ред в центъра!Браво на всички съзнателни граждани!
   • 33
    333
    1 0
    16:14, 19 дек 2016
    Точно така!Полицаите да стоят далече от центъра ....примерно на "цариградското". Тяхното присъствие навсякъде води до хаос,объркване и глоби!
  • 6
   На еднопосочна улица НАСРЕЩНО ДВИЖЕЩА се Х5-ца която явно не знае значението на знаците ми бутна огледалото, това само в Първомай го има.Ако въпросният шофьор чете това ``Майнатати Брато``Явно все пак парите не копуват акъл.
  • 7
   Ня
   Някой
   0 0
   18:07, 21 дек 2016
   Някой знае ли кой ги е разлепял тия стикери за да го някарам сега да си изстърже лепилото от стъклото на колата ми? Бунак да го беше сложил на чистачката.

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини