Бадминтонистите ни завоюваха бронз на Държавното за смесени отбори

Никола Колев, Илиян Кръстев, Йордан Николов, Христомира Поповска, Веселина Маринска и Михаела Чепишева са бадминтонистите, записали най-големия успех в историята на клуб „Атлет“, зявоювайки бронзови медали от Държавното отборно първенство по бадминтон за мъже и жени – смесени отбори. .

В първият етап от състезанието, проведено в Панагюрище, те бяха в група с Академиците от София, отборът на Русе и „Бенковски“ Пазарджик.

Над първите два от тях се наложиха с 4:3 срещи, преминали оспорвано и в борба за всяка точка. Срещу „Бенковски“ записаха победа с 6:1.

По пътя към почетната стълбичка първомайци загубиха от шампионите от Стара Загора и от Бадминтон-скуош клуб Пазарджик и победиха вицешампионите от Хасково. Получи се ситуацията, позната като „въртележка“, при която 3 отбора имаха по 2 загуби и една победа – Първомай, Хасково и Пазарджик. С по-добри показатели от Пазарджик и с по- слаби от Хасково, атлетите останаха на трето място.

Изключително тежко състезание – каза Илиян Кръстев – но от това медалите са още по-сладки. Успехът е постигнат въпреки трудностите – тежка контузия на брат му Красимир Кръстев, който не успя да се включи в състава, но даваше треньорски съвети, отсъствието на Васил Пасков и натрупаната умора също бяха фактори. От играта стана ясно, че имаме изключително силен отбор при жените – сподели още Илиян Кръстев - от тях може да се очаква след 2-3 години да станат шампионки на България.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини