Готов е Планът за работа в есенно-зимни условия

На предстоящата на 25 ноември редовна сесия на общински съвет ще бъде обсъдена информацията за подготовката на общината за работа при есенно зимни условия – 2016/2017 година

Тя включва приетия през октомври План за подготовката и работа на общината при есенно-зимни условия Издадена е заповед на кмета за определяне на оперативни щабове за работа при екстремални зимни условия към „В и К „-Първомай, МБАЛ-Първомай, МЦ-1 Първомай. Назначен е и щаб за изпълнение на този план. Със същата заповед е разпоредено кметовете по населени места са задължени да предоставят на дежурния телефон в общината достоверна информация за пътната обстановка, да организират своевременно почистване и опесъчаване на пътищата при снеговалеж, да организират почистването на речните корита –превантивно; да водят регистър на лицата нуждаещи се от помощ, при аварии с електрозахранването да информират своевременно ЕВН-КЕЦ Асеновград и общината.

Общината има сключен договор с фирма”Агродоминатор” за пет годишен период 2015-2020г. за зимното поддържане на общинските пътища и уличната мрежа в града и кварталите.

Предвидено е опесъчаване на подлези, надлези, спирки, входове на училища и детски градини. Определени са маршрути и е направена организация на почистването.

Почистването на уличната мрежа в селата е възложено на кметовете по места. Почистването на местата за обществено ползване е възложено на служители на ОбА и на служители назначени по програма за временна заетост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дя
    Дядо Праз
    5 -1
    14:48, 22 ное 2016
    Пак едни и същи глупсоти. Съветвам селяните на град Пърумай да си купуват вериги за обувки тази година щото ако завали сняг ще са почистени горе долу само две улици. Всяка година е едно и също не мога да разбера теда за кво ги пише тия неща. Наясно съм че е на заплата и трябва да има определен брой публикации ама по добре да пише за някой приказен герой който печели по милиони левове всяка седмица от колкото за ангу и общинътъ му.
  • 2
    От
    От Градина
    5 0
    15:13, 22 ное 2016
    Благодаря за информацията.Значи да знаем ,че улиците в Градина няма да са почистени,щом,,кмета,, ще отговаря за почистването
Последни новини