6 °C

Готов е Планът за работа в есенно-зимни условия

На предстоящата на 25 ноември редовна сесия на общински съвет ще бъде обсъдена информацията за подготовката на общината за работа при есенно зимни условия – 2016/2017 година

Тя включва приетия през октомври План за подготовката и работа на общината при есенно-зимни условия Издадена е заповед на кмета за определяне на оперативни щабове за работа при екстремални зимни условия към „В и К „-Първомай, МБАЛ-Първомай, МЦ-1 Първомай. Назначен е и щаб за изпълнение на този план. Със същата заповед е разпоредено кметовете по населени места са задължени да предоставят на дежурния телефон в общината достоверна информация за пътната обстановка, да организират своевременно почистване и опесъчаване на пътищата при снеговалеж, да организират почистването на речните корита –превантивно; да водят регистър на лицата нуждаещи се от помощ, при аварии с електрозахранването да информират своевременно ЕВН-КЕЦ Асеновград и общината.

Общината има сключен договор с фирма”Агродоминатор” за пет годишен период 2015-2020г. за зимното поддържане на общинските пътища и уличната мрежа в града и кварталите.

Предвидено е опесъчаване на подлези, надлези, спирки, входове на училища и детски градини. Определени са маршрути и е направена организация на почистването.

Почистването на уличната мрежа в селата е възложено на кметовете по места. Почистването на местата за обществено ползване е възложено на служители на ОбА и на служители назначени по програма за временна заетост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Дя
  Дядо Праз
  5 -1
  14:48, 22 ное 2016
  Пак едни и същи глупсоти. Съветвам селяните на град Пърумай да си купуват вериги за обувки тази година щото ако завали сняг ще са почистени горе долу само две улици. Всяка година е едно и също не мога да разбера теда за кво ги пише тия неща. Наясно съм че е на заплата и трябва да има определен брой публикации ама по добре да пише за някой приказен герой който печели по милиони левове всяка седмица от колкото за ангу и общинътъ му.
 • 2
  От
  От Градина
  5 0
  15:13, 22 ное 2016
  Благодаря за информацията.Значи да знаем ,че улиците в Градина няма да са почистени,щом,,кмета,, ще отговаря за почистването

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини