27 °C

20 000 лева струва спирката за междуградските автобуси в Дебър

Изображение 1 от 2

  20 000 лв. ще струва изграждането на автобусната спирка в кв. Дебър за междуградските автобуси.

  Проблемът с липсата на едно място, на което да е определено да се чака преминаващ през квартала автобус съществува от много време. През миналата година инвестиционната програма на общината бяха заложени 20 000 лв. за изграждането на такова съоръжение. Спирката се изгражда на метри от голямото кръстовище между цариградския път и ул. "Княз Борис I", пред кварталното читалище. Тъй като определеното място е на републикански път от I категория, проектът е съгласуван с КАТ, Областно пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура“. След одобряването е премината и процедура по избор на изпълнител. Очаква се спирката в посока към Пловдив да бъде завършена до края на другата седмица. Изчаква се подходящо време за полагане на асфалта. Взети са мерки и са поставени знаци за обезопасяване на движението.

  Предстои да бъде направен проект и на спирка в обратната посока. В момента автобусите спират на завоя, където е отбивката за село Татарево – място, опасно и неудобно.

  Отпаднала е възможността за спирката общината да откупи терен от физически лица.

  Определеното към момента място е в края на Дебър, до „грънците“, където има свободна площ и дори предвидено уширение за тази цел.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ба
   бат френд
   11 -2
   11:51, 20 окт 2016
   Ако бяха хванали двама роми, първо щяха да осигурят работни места за местни, последните щаха да бачкат залудо за 30 лева на ден и да се справят за два - три дни, даже и желязо за конструкцията щаха да донесат. Егати спирката, егати чудото.
  • 2
   Фе
   фен
   6 -2
   12:07, 20 окт 2016
   Не ми казвайте че спирката ще е непосредствено след този завой ?
  • 3
   88
   88
   2 -3
   12:17, 20 окт 2016
   А не може ли тези 20000 лева да ги вземе фирма от Първомай
  • 4
   То
   Тодор
   1 -1
   12:45, 20 окт 2016
   шИрок, разшИрение, ушИрение, мешЕре
  • 5
   Да
   да ви имам кмета
   7 -1
   14:34, 20 окт 2016
   М чи ,той/зрастито/ само за ходене по чужбина е похарчил много повече.
  • 6
   До
   до 88
   3 -4
   17:06, 20 окт 2016
   Не може фирма от Първомай защото няма такава с такъв лиценз.
  • 7
   Ге
   Георги
   1 0
   13:33, 28 окт 2016
   20 000 за спирка ?
   Когато разбрах за спирката се зарадвах. Реших че има развитие в тоя квартал, но сега разбрах че е просто начин да се крадат пари.
  • 8
   12
   12
   1 -1
   17:31, 28 окт 2016
   За тези пари да се постараят малко плочките криви бордюрите също много зле общо взето

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини