Ана Сиракова покори публика и жури в Лом

Изображение 1 от 2

    За великолепно изградения си образ на госпожа Министершата Ана Сиракова получи първа награда за главна женска роля на проведения в Лом фестивал „Кръстьо Пишурка“.

    В дните от 26 септември до 02 октомври 2016г., любителски театри от цяла България показаха своя прочит на различни драматургии. Фестивалът се организира от НЧ „Постоянство-1856г.”, а съорганизатори са Съюзът на народните читалища и Община Лом.
    В седемте фестивални дни пред публика и жури в състав – актьорите Стоян Пепеланов, Ани Петрова и Юлиян Балахуров, се представиха 29 театрални колективи от цялата страна. Гости на Лом тази година бяха театрална трупа от гр. Жирона , област Каталуня , Испания.
    Първомайските театрали се представиха на 29 септември с „Госпожа Министершата” – постановка на Театрален колектив „Димитър Делчев” при ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр.Първомай . На сцената стъпиха и актьорите от Младежкия състав на СУ „Проф. д-р Асен Златаров”, които представиха „Червени рози” от Алдо Бенедети. И двата спектакъла са под режисурата Спас Янков.
    И малки, и големи артисти се представиха повече от достойно.

    Очаквано „Г-жа Министершата” обра овациите на публиката. А Ана Сиракова сподели, че е много благодарна на Спас Янков и Иван Караславов, които не просто са повярвали, че тя ще се справи, но и са я убедили, че тя трябва да изиграе тази роля.

    Сега често се случва да ме разпознават като госпожа министершата – сподели щастливата актриса- а на този етап това е ролята на живота ми.

    Наградата ѝ включва диплом, статуетка и козметика на един от спонсорите на събитието.
    Първомайските театрали благодарят за оказаната помощ на Община Първомай.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фе
      фенка
      3 0
      11:54, 3 окт 2016
      Браво, Ана! Браво, Сиракова!
    Последни новини