Местните театрали представиха пиесите си извън Първомай

Изображение 1 от 3

        На 10 юни театралите от ,,Димитър Делчев”,  с ръководител Спас Янков, представиха ,,Прах в очите” от Йожен Лабич на сцената на НЧ ,,Народна просвета-1929” в село Татарево. На представлението  присъстваха кметът на общината Николай Митков и Министърът на културата Атанас Атанасов, който преди  няколко години  заедно със свои приятели възроди  сцената на културния дом. Той остана впечатлен от пиесата и пожела на самодейците да продължават да творят и да се развиват. Талантливата игра на актьорите  беше аплодирана  от пълната зала.

       На 11 юни, по време на театралните празници на град Хисаря, на сцената на читалище ,,Иван Вазов-1904” в курортния град,  театралният състав ,,Димитър Делчев”  пак изигра забавната пиеса ,,Прах в очите” пред  местните и гостите на града….  И отново препълнена зала и овации за прекрасната актьорска игра.

       Дни преди това,  на същата сцена в Хисаря,  се изявиха и театралите от ,,Езоп” с ръководител Теодора Кирякова, които представиха ,,Хотел между тоя и оня свят” от Ерих-Еманюел Шмид. Въпреки че действието се развива на границата между живота и смъртта, пиесата е един жизнеутвърждаващ химн на любовта над човешките пороци и слабости. Многобройната публика, която заедно с актьорите съпреживя историите на персонажите и силните  аплодисменти са доказателство, че работата на самодейците е на  високото ниво. Те получиха грамота и цветя от Общинска администрация – град.Хисаря.

        Д. Мирчева

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини