ПГСС ,,Васил Левски" получи одобрение на четвърти проект по ,,ЕРАЗЪМ +"

     Професионалната гимназия по селско стопанство ,,Васил Левски”  получи одобрение на четвърти проект  по ,,ЕРАЗЪМ +”. Проектното предложение  – ,,Зелени умения в селското стопанство - изучаване опита на Каталуния” получи 91 точки от 100 възможни при оценка на качеството. За реализирането на дейностите по проекта финансирането е 50 018 евро.

    Този проект е четвъртият  пореден за училището по програмата на ,,ЕРАЗЪМ+” – най-голямата  европейска програма за образование, обучение и спорт в България. Тя се управлява от Центъра за развитие на човешките ресурси. Проектите предложения се оценяват от  външни за центъра оценители, които проверяват релевантността на проекта, качеството на структурата му и качеството на последващите действия.

    През 2021 година за качествено изпълнение на проекта ,,Кариерни възможности в селското стопанство” по ,,ЕРАЗЪМ+” гимназията беше отличена с плакет от Центъра за развитие на човешките ресурси. Тогава 20 ученици осъществиха практика в реална работна среда в различни фирми в Испания.

    През лятото на 2021 година  друга група от 16 ученици осъществиха втори проект,  който беше в Испания. В момента се реализират дейности по третия проект по програмата – ,,Иновации в селското стопанство”, който дава възможност на 16 ученици през месец юли да практикуват професиите си в Кипър.

     Одобреният четвърти проект ще се реализира през новата учебна година.

      PARVOMAI.NET

Facebook коментари

Последни новини