Дискусия за нова образователна мрежа в общината предлага Петър Ганев

Широка дискусия и преосмисляне на съществуващата образователна мрежа в общината предлага общинският съветник Петър Ганев. Повод за това е предложение е точка в дневния ред на последната сесия на ОбС. На нея ресорният заместник – кмет Димитров предлага промени в дофинансирането на няколко училища, в които има смесени паралелки.

В свое изказване Петър Ганев говори за изграждане на стратегия за образованието в общината като структура. Недопустимо е според него, в 21 век децата да учат в слети паралелки. По този начин те не само, че не получават образование, те не могат и да се социализират.

Идеята на Ганев е след изграждането на стратегия да се създаде обществен съвет с участието на общински съветници, общинари, учители и родители.

Закриването на училища е трудно решение и се определя като политическо самоубийство, затова никоя партия не иска да поеме решаването на тази трудна задача.

Петър Ганев предлага след като се вземе решение за оптимизиране на образователната мрежа, да бъде направена широкомащабна кампания за разясняване пред населението и в нея да вземат участие всички политически структури.

Неговото предложение изисква не само политическа воля, то изисква отговорност и мислене в перспектива. Всяка година общинската хазна губи десетки хиляди левове за дофинансиране на неефективно действащи училища, а към тях се прибавят разходите за поддръжка материалната база и разплащане на консумативи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Фе
    фенка
    13 -6
    12:39, 3 окт 2016
    всичко мара втасала и образованието подхванала
  • 2
    ИР
    и рибар съм и......
    13 -5
    14:35, 3 окт 2016
    Ганев и Диков, обещаха прокар и уловиха доста шарани , толстолопи и каракуди.Сега Ганев пак пуска стръв , мислейки дискусията с учителите за риболов.
  • 3
    ЕИ
    е и?
    8 -4
    15:25, 3 окт 2016
    Така ще я оптимизират, че циганетата по селата няма и да видят вратата на училището, ако трябва да пътуват до Първомай всеки ден.....
  • 4
    Уч
    ученик
    10 -5
    22:31, 3 окт 2016
    Що си не гледаш язовира и гостенките там, ами си тръгнал образованието да оправяш?То между другото, толкова ти беше и учителстването-нищо не научихме от теб!
  • 5
    Йх
    йхйхй
    0 0
    07:47, 4 окт 2016
    Гугал: "Фотогалерия: Трудният път до училище"
  • 6
    Бе
    без капаци
    10 -2
    09:34, 4 окт 2016
    Да не се заблуждаваме - половината училища гълтат от нашите пари и вадят необразовани деца. Ганев е абсолютно прав и само кон с капаци може да не вижда, че в Езерово децата ходят на училище само, за да се каже,че ходят. Същото е и в още поне 5-6 училища. Не може един и същи учител по едно и също време да обяснява на деца в 1 и 4 клас как се решават задачи!. Пълни глупости!
  • 7
    Х2
    х2
    9 -5
    19:00, 4 окт 2016
    Поне има куража да го каже иначе общинските мишки - кметчета и зам.кметчета само мънкат и нищо не предприемат от ШУБЕ.
    • Ха
      Хаджи Генчо-даскало
      5 -3
      21:36, 4 окт 2016
      Драги ми писачи,тоя нищо ново не казва и не открива топлата вода, за да го мислите, че е гениален!Тя тази работа беше ясна още от 1989г, когато тръгна и той и други като него да рушат държавата и обществото ни.Е, сега берем горчивите плодове на простотията и недалновидността им!
Последни новини