1 °C

Дискусия за нова образователна мрежа в общината предлага Петър Ганев

Широка дискусия и преосмисляне на съществуващата образователна мрежа в общината предлага общинският съветник Петър Ганев. Повод за това е предложение е точка в дневния ред на последната сесия на ОбС. На нея ресорният заместник – кмет Димитров предлага промени в дофинансирането на няколко училища, в които има смесени паралелки.

В свое изказване Петър Ганев говори за изграждане на стратегия за образованието в общината като структура. Недопустимо е според него, в 21 век децата да учат в слети паралелки. По този начин те не само, че не получават образование, те не могат и да се социализират.

Идеята на Ганев е след изграждането на стратегия да се създаде обществен съвет с участието на общински съветници, общинари, учители и родители.

Закриването на училища е трудно решение и се определя като политическо самоубийство, затова никоя партия не иска да поеме решаването на тази трудна задача.

Петър Ганев предлага след като се вземе решение за оптимизиране на образователната мрежа, да бъде направена широкомащабна кампания за разясняване пред населението и в нея да вземат участие всички политически структури.

Неговото предложение изисква не само политическа воля, то изисква отговорност и мислене в перспектива. Всяка година общинската хазна губи десетки хиляди левове за дофинансиране на неефективно действащи училища, а към тях се прибавят разходите за поддръжка материалната база и разплащане на консумативи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Фе
  фенка
  13 -6
  12:39, 3 окт 2016
  всичко мара втасала и образованието подхванала
 • 2
  ИР
  и рибар съм и......
  13 -5
  14:35, 3 окт 2016
  Ганев и Диков, обещаха прокар и уловиха доста шарани , толстолопи и каракуди.Сега Ганев пак пуска стръв , мислейки дискусията с учителите за риболов.
 • 3
  ЕИ
  е и?
  8 -4
  15:25, 3 окт 2016
  Така ще я оптимизират, че циганетата по селата няма и да видят вратата на училището, ако трябва да пътуват до Първомай всеки ден.....
 • 4
  Уч
  ученик
  10 -5
  22:31, 3 окт 2016
  Що си не гледаш язовира и гостенките там, ами си тръгнал образованието да оправяш?То между другото, толкова ти беше и учителстването-нищо не научихме от теб!
 • 5
  Йх
  йхйхй
  0 0
  07:47, 4 окт 2016
  Гугал: "Фотогалерия: Трудният път до училище"
 • 6
  Бе
  без капаци
  10 -2
  09:34, 4 окт 2016
  Да не се заблуждаваме - половината училища гълтат от нашите пари и вадят необразовани деца. Ганев е абсолютно прав и само кон с капаци може да не вижда, че в Езерово децата ходят на училище само, за да се каже,че ходят. Същото е и в още поне 5-6 училища. Не може един и същи учител по едно и също време да обяснява на деца в 1 и 4 клас как се решават задачи!. Пълни глупости!
 • 7
  Х2
  х2
  9 -5
  19:00, 4 окт 2016
  Поне има куража да го каже иначе общинските мишки - кметчета и зам.кметчета само мънкат и нищо не предприемат от ШУБЕ.
  • Ха
   Хаджи Генчо-даскало
   5 -3
   21:36, 4 окт 2016
   Драги ми писачи,тоя нищо ново не казва и не открива топлата вода, за да го мислите, че е гениален!Тя тази работа беше ясна още от 1989г, когато тръгна и той и други като него да рушат държавата и обществото ни.Е, сега берем горчивите плодове на простотията и недалновидността им!

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021

Случаен виц

Последни новини