Ана Сиракова е новият председател на читалището

Ана Сиракова е новият председател на НЧ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай

Изборът стана на извънредно отчетно-изборно събрание на читалището, два дни преди празника на самодейците – 1 март.

Ана Сиракова – дългогодишен секретар на читалището бе единствена кандидатура и бе избрана с пълно мнозинство от Общото събрание. Промени настъпиха и в състава на Читалищното настоятелство. Новите имена, в екипа, който предложи председателката, са на Делян Караславов и Радослава Ставрева. Красимира Александрова, Красимира Недева, Атанаска Велчева и Петрана Димитрова остават членове на настоятелството.

На събранието бе направен отчет за работата на Читалището от октомври 2018 до 26 февруари 2021 година. Проверителната комисия отчете приходите и разходите през този период. Бяха разгледани и насоките за развитие на читалището до 2024 година.

По предложение на Читалищното настоятелство  Иван Караславов – досегашен председател беше удостоен посмъртно със званието Почетен председател. Предложението бе прието с аплодисменти от присъстващите.

Ана Сиракова сподели, че за нея е чест и отговорност да поеме този пост. Нейното предизвикателство е бъдат разкрити и развити нови детски състави към читалището.

Постът секретар на читалището ще бъде поет от Петранка Стоянова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини