"Подай лапа" получи поисканите 5000 лв.

Сдружението „Спасителен център за кучета „Подай лапа“ ще получи от бюджета на общината 5000 лв., а не както бе предвидено 3000 лв. Промяната на решението е в резултат на проведени допълнителни разговори на представители на Сдружението с кмета на общината Николай Митков, заместника му Ружди Салим и общински съветници.

Сдружението има за цел да помогне на колкото е възможно повече бездомни кучета, скитащи по улиците на Първомай, да намерят осиновители. То ще се грижи за прибирането на кучетата на подходящо място, кастрирането и ваксинирането им, както и за осигуряване на прехраната им.

По време на заседанията на постоянните комисии кметът внесе поправката в размера на сумата. Той бе подкрепен от заместника си. „Искам да благодаря на хората, които са се заели с тази достойна кауза“, каза Салим и изрази готовност да ги подкрепя и в бъдеще. Д-р Атанаска Симеонова цитира и анкетата от Parvomai.NET, в която към онзи момент над 250 читатели бяха дали положителен отговор на въпроса: „Трябва ли Общината да финансира Спасителния център „Подай лапа“ в Първомай?“.

Дейността на сдружението е стъпка в посока развитие на гражданско общество. Според кмета Николай Митков общината разчита на подобни обществени и неформални организации. „Надяваме се нашите съграждани да ни помагат, защото единственият начин да живеем по-добре е ако полагаме общи усилия.“

Общинските съветници подкрепиха единодушно промяната и гласуваха със "за" сумата от 5000 лв. за дейността на Сдружението. 

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Последни новини