Героят Тенчо и прекрасната Мон се сприятелиха

Изображение 1 от 3

    Малкият герой Тенчо, с чиято съдба Първомай стана съпричастен и победителката в киноложката изложба госпожица Мон станаха приятели в детското онкологично отделение.

    Както писахме още през май прекрасната бобтейлърка често посещава дечицата борещи рака. Там тя и стопанката ѝ Велислава Костадинова се запознават и с Тенчо. Майка му- Елисавета разказва, че отначало детето е било притеснено от кучето, но постепенно е започнало да се сближава с Мон, да я докосва и да се гушка в нея.

    Елисавета разказа още, че в последните дни се усеща подобрение в неговото състояние: „Може би принос за това има и положителната енергия изпращана от толкова много хора в Първомай. Усещам някакво обединение – сподели тя – мисля, че хората са искрени в това, което правят и много им благодаря. Всичко е уникално и истинско. И Мон е уникална. Доведоха я за пръв път на 1 юни. Това куче влияе много положително на децата – всички го гушкат и му се радват. Тенчо поначало се страхуваше от кучета, а сега вече го гали и му харесва да стои с него. Когато кажат, че ще идва го чака с нетърпение.

    Тук не могат много хора да го посещават. Разрешиха на братчето и братовчедките му да дойдат веднъж – два пъти. Но му липсват игрите и когато гледа снимки казва, че му е мъчно. Сега четем книжки, гледа филми и си играе на таблет, но му липсват истинските забавления и игри“.

    Преди дни, за 15 септември, в двете детски градини в Първомай обявиха инициатива вместо цветя, децата да дарят парички в подкрепа на Тенчо. Учители с вълнение разказаха, че много родители са дарили парички без да се откажат от букетите. Впечатляващо е било, че мнозина от възрастните не просто са пуснали левчетата в касичките, а са обяснили на децата си защо го правят и са им дали възможност те сами да осъществят този акт на добра воля.

    На 8 октомври предстои да се проведе традиционният Празник на изкуствата, който тази година ще бъде посветен на Тенчо, а събраните средства ще са в подкрепа на родителите му.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      мама
      4 0
      06:34, 18 сеп 2016
      боже, колко мъка има по тоя свят, божееееееее
    Последни новини