Съдбата на Тенчо ни обедини

Гордея се с Вас, съграждани мои. Една молба и една реакция от нашето първомайско общество ме накара да повярвам, че светът е все така добър и хората не са оскотели.

Срамежливият глас за помощ на двама наши съграждани, на които ние се опитахме да дадем гласност и подкрепа  – особено морална, се оказа че като вълна заля града ни и десетки хора се отзоваха на призива ни да дарим средства, за да помогнем на Тенчо и на неговото семейство да се преборят с болестта на малкия хлапак.

Често на маса, съм се възмущавал от някои „традиции“ в нашето градче на показност  ала „та пара га давам“, но днес младите хора ми затвориха устата. Наистина е чест да дариш, но святост е това да го направиш анонимно, просто защото така е правилно.

Помагаме на двама млади родители, които се борят за живота на детето си, двама родители, които са работили, построили свои дом, но които в труден момент имат нужда от нашата финансова подкрепа и то без условности и без обяснения. В нашата „касичка“ пари пуснаха и хора, които може би преди болестта са били и по зле финансово от тях, но сега дадоха своята АНОНИМНА лепта за да направим живота на тези хора малко по лесен!

Средствата се събират за лечението на детето, което ще продължи няколко месеца. Те ще се използват за разходи по лечението, като на този етап не се налага някаква операция или лекуване в друга държава.

Има открита и банкова сметка:

14344720_1209420189108094_474742885923555950_n

Хубавото е , че нашата държава в този конкретен случай ще успее да предложи лечение. Хубавото е, че ние сме толкова единни.

В момента и двамата родители се грижат за малкия в болница в гр. Пловдив.

Те ни благодариха, а ние благодарим на Вас !

Пеньо Запрянов
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пъ
    Първомайка
    33 0
    15:41, 14 сеп 2016
    Да живо и здраво детенцето и да не забравяме че преди всичко сме Човеци
Последни новини