2120 ученици влизат в клас

    Първият звънец постави началото на новата учебна 2016/17 година в 14 общински училища в Първомайско. С едно повече от миналата година, тъй като Професионалната гимназия вече е под юрисдикцията на местната власт.

    234 първокласника прекрачиха училищния праг тази година. Те са малко повече от миналогодишните, което е добра новина на фона на съобщенията за 900 деца по-малко в страната.

    „Първият учебен ден е началото на едно пътешествие – се казва в обръщението на народния представител д-р Катя Попова до всички първокласници, ученици и учители – отдайте му се изцяло и в края на учебната година ще бъдете по-близо до знанието и успеха, които ще ви водят напред“

    Общият брой на учениците, посещаващи училищата в общината е 2120.

    Учебната година беше открита тържествено, с издигане на националния флаг.

    Празник имаше и в седемте детски градини в общината.

    От Дирекция „Образование“ потвърдиха, че са създадени са добри условия за деца и учители. В три от школата ремонтите продължават, но те няма да попречат на учебния процес.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ам
      Амин
      1 -4
      12:16, 15 сеп 2016
      Радост за моите очи и уши. Ликува душата ми. Бог е светлина.
    • 2
      Хм
      Хм
      7 0
      17:35, 15 сеп 2016
      Днес попитах един първокласник колко планети има Слънчевата система. Като се отплесна, обясни ми какво е Слънцето, какво е Земята, изброи ми планетите, премина през най-разпространената теория за възникването на Ледниковия период, разказа ми на какво се дължи изчезването на динозаврите и преди колко милиарда години се е случило и на свой ред ме попита дали знам, че НАСА готви мисия до Марс. Наложи се да проверявам в интернет дали всичко казано е вярно. Умни са ни децата.
    Последни новини