20 °C

Съдбата на Тенчо ни обедини

Гордея се с Вас, съграждани мои. Една молба и една реакция от нашето първомайско общество ме накара да повярвам, че светът е все така добър и хората не са оскотели.

Срамежливият глас за помощ на двама наши съграждани, на които ние се опитахме да дадем гласност и подкрепа  – особено морална, се оказа че като вълна заля града ни и десетки хора се отзоваха на призива ни да дарим средства, за да помогнем на Тенчо и на неговото семейство да се преборят с болестта на малкия хлапак.

Често на маса, съм се възмущавал от някои „традиции“ в нашето градче на показност  ала „та пара га давам“, но днес младите хора ми затвориха устата. Наистина е чест да дариш, но святост е това да го направиш анонимно, просто защото така е правилно.

Помагаме на двама млади родители, които се борят за живота на детето си, двама родители, които са работили, построили свои дом, но които в труден момент имат нужда от нашата финансова подкрепа и то без условности и без обяснения. В нашата „касичка“ пари пуснаха и хора, които може би преди болестта са били и по зле финансово от тях, но сега дадоха своята АНОНИМНА лепта за да направим живота на тези хора малко по лесен!

Средствата се събират за лечението на детето, което ще продължи няколко месеца. Те ще се използват за разходи по лечението, като на този етап не се налага някаква операция или лекуване в друга държава.

Има открита и банкова сметка:

14344720_1209420189108094_474742885923555950_n

Хубавото е , че нашата държава в този конкретен случай ще успее да предложи лечение. Хубавото е, че ние сме толкова единни.

В момента и двамата родители се грижат за малкия в болница в гр. Пловдив.

Те ни благодариха, а ние благодарим на Вас !

Пеньо Запрянов
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пъ
  Първомайка
  33 0
  15:41, 14 сеп 2016
  Да живо и здраво детенцето и да не забравяме че преди всичко сме Човеци

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини