Дебърското читалище намери начин да е отново със своите приятели

По време на изолация и ограничени социални контакти, читалище „Пробуда“, кв. Дебър се грижи за своите почитатели, намирайки различни форми да им припомни  красиви страници и мигове от сценичния живот на колективите

Препрочитането на страниците от автори, свързани с Дебър започна с Георги Караславов, а за  следващите е взет повод от житейски събития. И ако за Слав Славов беше избрана рождената му дата, за Анастасия Ганева поводът беше раждането на дъщеричката ѝ, което развълнува жителите на общността.

Инициативата се хареса на приятелите ни и ние решихме да продължим да припомняме не само страници от творчеството на автори, свързани с Дебър, но и концерти, тържества и телевизионни участия на певчески състави, разказа секретарят на читалището Нели Атанасова. Така ни припомниха изявите на фолклорните състави и групата за шлагерни песни „Веселие“. Оформи се музикална рубрика, а предстои да се публикуват и изявите на театрални състави.

Освен това читалището вече отбеляза Световния ден на здравето, на шегата, а за 22 април ще подготви и презентация за Деня на земята.

Макар и виртуално, за поредна година се провежда и инициативата „Маратон на четенето“.  Библиотекарката Атанаска Велева, музикалният ръководител Ангел Ангелов и Нели Атанасова вече споделиха първите видеа с прочетени страници, а сега предстои нова „порция“.

Така едно малко, квартално читалище намери начин отново да работи за своите членове и приятели и да им дари приятни мигове.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    78
    78
    5 0
    18:01, 10 апр 2020
    Теодора, Теодора...що чак днес се сети? То читалището намери тази форма да си общува с хората още от самото начало на изолацията.
Последни новини