Отлично представяне на "Атлет" в Загреб. Христомира Поповска - най-добър състезател

Състезателката на КФВС „Атлет“ Христомира Поповска се завърна не само със златен медал от Международния турнир по бадминтон в Захгреб – Хърватска, но и с наградата за най-добър състезател на турнира.

Тя поднесе най-голямата изненада на състезанието. Хриси наскоро навърши 16 години  и ѝ се наложи да влезе в здрава финална битка в групата на 17-годишните. Там тя победи определяната за фаворит европейска бронзова медалистка Река Мадараз от Унгария. Освен на единично тя игра  и спечели шампионска титла и на смесена двойка с Илиян Стоянов от БК „ВИАС“, а с Влада Гунга от Молдова спечели бронз при двойки момичета.

На  турнира Загреб участваха около 250 деца от 18 държави. Възрастовите категории бяха до 9,11,13,15,и ди 17 години, като „Атлет“ нямаха представител само при 15-годишните.

При най-малките момичета Александра Василева завоюва своя първи златен медал от международно състезание, като се наложи над представителката на Румъния, с която вече е имала сблъсък и от която беше загубила на турнира в Сърбия. Алекс стана част и от сребърната двойка при момичетата до 11 година, като партнираше на състезателка от Румъния.

При момчетата Христо Костов достигна до финал след много оспорвани мачове. Там за съжаление загуби от представител на Словакия и за него остана среброто.

Три български момичета окупираха почетната стълбичка при 13-годишните, а финалът в тази група беше между две представителки на „Атлет“. Отново безапелационна беше Михаела Чепишева, а до нея се нареди и Елеонора Иванова. Трета остана Косара Андреева от София.

Tреньорът Илиан Кръстев сподели, че в групата на момичетата до 11 години Калояна Налбантова не е имала реално никаква конкуренция и затова са взели решение да се състезава при по-големите. Ако беше останала при по-малките – каза той щеше да е първа, защото всички виждаме колко е напреднала.

Жребият обаче среща Калояна с Михаела още на осминафиналите и за огромно разочарование тя излиза от битката.

В състезанието на двойки Михаела игра в тандем с Цвети Попиванова се класираха трети.

Трети са и двойката Станимир Терзиев – Георги Манчев. На единично Станимир  отпадна от бъдещия шампион на четвъртфинал.

Получи се много силен турнир – каза треньорът Илиян Кръстев – всички състезатели на „Атлет“ играха много силно и което е най-важно за мен – се бориха до край.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини