Иван Русев е балкански шампион

Иван Русев стана балкански шампион по бадминтон в надпреварата на страните от полуострова.

Първомаецът и неговите колеги от националния отбор първо спечелиха балканската титла. Те най-напред се пребориха с Молдова и втория отбор на Румъния в групата, в която бяха. След това се изправиха срещу първия румънски отор и с 3:2 срещи победиха на финала Сърбия.

В индивидуалните срещи финалът беше български – Иван игра срещу партньора си Даниел Николов, кат двамата отстраниха преди това най-добрите ракети съответно на Румъния и Сърбия. В двойка нашите момчета също бяха безапелационни и завоюваха златото.

Голямата изненада на турнира стана българката Мария Делчева, която също спечели балканската титла, без да е била фаворит за това.

Русев сподели, чеорганизацията е била на изключително високо ниво, а спонсори на турнира са били голяма фармацевтична компания и автомобилен гигант.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аа
    аааа
    1 -2
    11:31, 12 сеп 2016
    Страхотна статия, никъде не е споменато какъв е спорта?. На какво е шампион?
  • 2
    Ат
    Атанасов A.
    3 0
    15:49, 12 сеп 2016
    Колега "аааа" не си прав.Написано е какъв е спорта.Има малък пропуск ,че не посочена държавата където се е състояло това балканско първенство.По важното е ,че наше момче е шампиона.Да е жив и здравИната и да ни радва все така с победи.Успех момче,силен си!
Последни новини