14 °C

Общината кандидатства за пари по програма "Развитие на селските райони"

С три проекта община Първомай ще кандидатства за средства от Програмата „Развитие на селските райони“.

Общинските съветници дадоха своето съгласие за тях на последната си сесия, но отхвърлиха предложението на Красимира Александрова инициативен комитет от село Караджалово да разработи проект и също да кандидатства за средства от тази програма. Кметът на общината Ангел Папазов обясни, че един такъв проект изисква ресурс от хора, които са финансово, административно, строително грамотни и се усъмни, че караджаловци могат сами да се справят с това. Той обеща през следващите месеци да бъде търсено финансиране не само за ремонт на караджаловското читалище, а и на други читалища в общината. С 12 гласа „въздържал се“ съветниците не приеха направеното предложение.

Трите проекта, които бяха подкрепени са „Реконструкция и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа в част от населените места на община Първомай“; „Рехабилитация и реконструкция на общински път PDV1217/I-8, Поповица – Бяла река/- Първомай, кв. Дебър–Брягово–Искра-/PDV3219/, в участъка от път Републикански път I-8 (Поповица-Бяла река) до с. Брягово“ и „Рехабилитация и реконструкция на ул. „Братя Миладинови-Север“.

Първият включва 5 подобекта — водопроводните мрежи на селата Татарево, Виница, Воден, Дълбок извор и Караджалово.

Под заглавието на вторият проект се крие накратко — ремонт на пътя от ресторант «Европа» до началото на село «Брягово».

Проектното предложние за улица "Братя Миладинови - север" охваща цялата улица от автогарата до центъра на квартал Любеново. 

Общината ни е допустим бенефициент по Програмата за развитие на селските райони. След публикуването на заповедта на министъра на земеделието на 8 август 2016 година в срок до 30 октомври общините могат да подават заявления за подпомагане по мярката «Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура». Община Първомай ще се възползва от възможностите за реконструкция и рехабилитация на нови и съществуващи улици; строителство и рехабилитация на общински пътища и изграждане или рекоснтрукция на водоснабдителна мрежа в агломерати с под 2000 жители.

Съгласно съществуващата Наредба финансовата помощ може да бъде до 100% , кандидатите могат да подадат до 3 проекни предложения в посочения от заповедта срок. Дейностите по проектите съотвестват на Общинския план на развитие и имат за цел подобряване на условията и качеството на живот, подобряване на климата за развитие на местната икономика, подобряване на транспортната свързаност в общината и т.н.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ам
  Амин
  1 -7
  11:26, 13 сеп 2016
  Първо се оправя Църквата, после всичко останало. Б... Виж коментара
  • Хм
   Хм
   5 0
   16:21, 13 сеп 2016
   За да го има едно селище са нужни: добро управление, развита инфраструктура (пътна, водна, електрическа), законност и ред, образование, здравеопазване и разбира се - находчиви граждани, които да съумеят да генерират работни места. Манталитетът на общността не е без значение. Трудолюбието и професионалните умения не са за подценяване. Малко почтеност никому не вреди. Като се замисля, това е напълно достатъчно. Хайде сега!
 • 2
  Вя
  Вярващ
  3 0
  12:14, 13 сеп 2016
  Амине, брате!
  Че тя черквата (а не църквата) си е в отлично състояние! Какво повече от това да се оправя?
  • Ам
   Амин
   0 0
   12:56, 13 сеп 2016
   Черквата ( Църквата, като официален изказ) е дар от Бога – израз и възвестяване на Неговата истина, милост и спасение на хората. Затова миряните следва да споделят Божествения избор за да получат от Бог специалния дар и привилегията да са членове на Църквата.
   Грижата за Църквата е грижа за хората. Те е непрестанна.
  • Ам
   Амин
   1 -1
   13:00, 13 сеп 2016
   Бог да благослови тези, които помагат на Светата ни Българска православна църква.
 • 3
  Ек
  Експерт
  1 0
  19:59, 13 сеп 2016
  Крайния срок за кандидатстване е 3 октомври 2016 г., а не 30-ти

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
28 сеп 2020
Последни новини